Ga naar hoofdinhoud

Friday Night Jazz At The Hague Marriott – Vrijdag 11 februari tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen

30 januari 20223 minute read

Onder artistieke leiding van drummer Hans Braber en onder auspiciën van de stichting Jazz at the Club worden onder de titel Friday Night Jazz at the Mariott jazzconcerten georganiseerd. Hans Braber (drums), Rob van Bavel (piano) en Frans van Geest (bas) vormen dit najaar de min of meer vaste begeleidingsgroep van diverse solisten. Op vrijdag 11 februari (inloop 19:00 – start concert 19:30) treedt klarinettist/saxofonist Sjoerd Dijkhuizen op het Marriott The Hague Hotel.

Hij wordt begeleid door pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. Dit concert vindt plaats in de reeks “Friday Night Jazz” en wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club. Het kwartet speelt bekende en onbekende standards in het bebop-idioom.

Klarinettist en tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen volgde op het Hilversumse Conservatorium lessen van Ferdinand Povel. Hij is beïnvloed door saxofonisten als Sonny Stitt, Hank Mobley en Zoot Sims. Hij begeleidde Rita Reys en Greetje Kauffeld en trad op met The Ramblers, The Laundry Big Band, New Cool Collective, Cees Slinger, Lex Jasper en Jarmo Hoogendijk; hij is lid van het Metrpole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en speelde met Johnny Griffin, Lee Konitz, Cedar Walton en Joe Henderson. Sjoerd Dijkhuizen wordt vooral geroemd voor zijn lyrische spel.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen.

Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. Onlangs verscheen zijn cd “Time for ballads!”. Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest is medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Metropole Orkest. Hij begeleidde onder anderen Toots Thielemans, Joe Lovano, Chick Corea, Joe Henderson, Roy Hargrove, Slide Hampton, Lex Jasper, Scott Hamilton, Deborah Brown, Bud Shank en Monty Alexander. Hij maakte cd’s met Jesse van Ruller, Frits Landesbergen/Francesca Tandoi en Piet Noordijk. Hij is verder docent aan de Rotterdamse Hogeschool voor Kunsten Codarts.

Friday Night Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd.

Meer informatie: https://www.jazzattheclub.nl/

Tags

Den HaagFriday Night JazzJazzconcertenSjoerd DijkhuizenStichting Jazz at the ClubThe Hague Marriott
Gerelateerde artikelen
Back To Top