Skip to content
Fotocredit: Pier32

Haags strandpaviljoen Pier32 volledig verwoest door windhoos

7 februari 202243 second read

Strandpaviljoen Pier32 op het Zuiderstrand in Den Haag is zondag volledig verwoest door een sterke windhoos. Dat meldt Omroep West. Het strandpaviljoen was op het moment van de windhoos niet open, waardoor er niemand aanwezig was en er dus niemand gewond raakte. De schade is enorm. 

Gisterochtend gaf het KNMI code geel af. Aan de kust kwamen windstoten voor met snelheden van 80 tot 90 kilometer per uur. 

Het team van het strandpaviljoen bedankt op Facebook voor de steun. “Graag willen wij iedereen bedanken voor alle berichten en steun die wij vandaag hebben gekregen. Wij gaan hard aan de slag om Pier32 opnieuw op te bouwen.” De harde wind zorgde gisteren ook voor een afgewaaid dak van een flatgebouw in Katwijk. Gisteravond was eveneens sprake van stevige windstoten langs de kust. Dit bezorgde de brandweer in de veiligheidsregio Haaglanden genoeg werk. 

Tags

Den HaagPier32RegioStormschadeStrandpaviljoen
Gerelateerde artikelen
Back To Top