Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Winst en verlies voor respectievelijk Heren1 en Jongens1 Wassenaarse Volleybal Vereniging

8 februari 20222 minute read

Nadat de competitie wegens de Corona Lock-down een aantal maanden heeft stil gelegen kon er de afgelopen week gelukkig weer gevolleybald worden. Voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging stond er voor 5 teams een wedstrijd op het programma. Helaas werd al snel de wedstrijd voor de Mix1 door de tegenstander (wegens positieve Corona-testen) afgelast. Spoedig gevolgd door de wedstrijden van de Meisjes B1 en de Mix2 met, ja hoor, “corona” als de boosdoener!! Al met al bleven er dus slechts 2 van de 5 wedstrijden over.

Voor het eerst na jaren weer een WVV jongensteam! Het huidige Jongens B team mocht de spits afbijten voor hun eerste officiële competitiewedstrijd. Jammer genoeg waren er onder de jongens ook corona positief geteste. Trainer Ali R had de tegenwoordigheid van geest om direct meisjes te vragen om in te vallen zodat de wedstrijd gespeeld kon worden. Het waren Emma, Livia en Melia die naast de jongens Alex, Cas, Jan, Joël en Noe de strijd tegen VTC Woerden aanbonden.

Vooral de WVV meisjes stonden hun ‘mannetje’. Waarbij Melia uitblonk met haar prachtige en krachtige service. Noe was vooral verdedigend en door zijn inzet een aanwinst in het team. Echter VTC bestaande uit 6 ‘uit de kluiten gewassen’ jongens waren vooral fysiek de betere. De WVV mix wilde wel maar via 10-25, 21-25, 17-25 en 16-25 moesten zij een 0-4 nederlaag accepteren.

Het WVV Heren1 team, gelukkig geen last van corona-perikelen, ging tegen Volcano H1 voortvarend van start. In set één stond het, voordat Volcano het door had, al snel 12-5. Een haastig genomen time out bracht nauwelijks verandering. WVV stoomde door naar een 25-11 setwinst. Ook in set 2 wist WVV het hoge scoringstempo vast te houden. Goede servicebeurten en smashes volgden elkaar op en zorgden voor mooie series aan punten. Setwinst met 25-17.

In de derde set ondervonden de WVV-ers meer weerstand. WVV kwam zelfs met 9-12 achter. Op inzet maakte WVV het bij 14-14 weer gelijk. Zij vlogen vervolgens naar 25-17 setwinst. Volcano meende hierna mogelijkheden te zien op een beter resultaat. Wonderlijke lange rally’s met veel ‘voet’ werk maakte dat het tot 17-17 gelijk opging. Het enthousiasme en verzorgde spel aan WVV zijde maakte evenwel dat de laatste punten hun kant opvielen: 25-19. Een knappe 4-0 overwinning.

Ook Volleyballen? Informatie bij onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

 

Tags

Heren 1Jongens 1VolleybalWassenaarwedstrijdverslagWVV
Back To Top