Skip to content
Fotocredit: PR

HartvoorWassenaar: Françoise van Leeuwen en Nicolàs Pesman

15 februari 20222 minute read

Françoise staat op plek 2 van de kandidatenlijst van HartvoorWassenaar. Nicolàs staat op 5.

Françoise is jeugdarts, en in opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid. Inmiddels is ze ook al 6 jaar lid van de Adviesraad Sociaal Domein Wassenaar, en kent daardoor het hele sociale veld goed. Onze nummer twee, die met overtuiging de raad in gaat voor een lokale partij. Daarover zegt Françoise: Een lokale partij krijgt geen druk van boven. Geen instructies en opdrachten. En wanneer je geen last hebt van boven, dan kun je je helemaal richten op de samenleving waarin je woont. Die van de Wassenaarders.

En HartvoorWassenaar is een partij met kwaliteit en karakter. Denkt heel goed na over dingen. Communiceert veel met de Wassenaarders. En daar ligt dan ook mijn ambitie: samenwerken met de Wassenaarders. Wij staan voor goede en laagdrempelige zorgvoorzieningen in Wassenaar voor jong en oud. En wat ik ook belangrijk vind is dat Wassenaar geen toeristisch centrum wordt. En het sluipverkeer moet Wassenaar verlaten.

Nicolàs is 18. Geboren en getogen Wassenaarder. Eerstejaars student Journalistiek en volgde HartvoorWassenaar al langer. Nicolàs: nu ik er induik vind ik het eigenlijk heel vreemd dat er niet één jongere in de Wassenaarse raad zit. En dat terwijl 27,9% van de Wassenaarse bewoners onder de 25 is. 11,8% van Wassenaar is tussen 18 en 25 jaar oud. En wat opvalt is dat er wel over jongeren gesproken wordt, maar niet naar ze wordt geluisterd. Nadat de kandidatenlijst was gepubliceerd kreeg ik ongelooflijk veel bijval.

Via instagram is alles in no time bekend. Zo communiceren jongeren. In mijn leeftijdsgroep gaat normaal niemand bij de gemeenteraad stemmen. Maar nu weet ik al dat er veel meer jongeren gaan stemmen. Omdat ze nu iemand namens hen in de raad krijgen. En dan kunnen we praten over uitgaan in Wassenaar. En over de renovatie van het al 5 jaar verrotte skatepark. Maar na de renovatie (dan maar wat minder nieuwe steentjes in de Langstraat) kan de jeugd met elkaar spelen en lol maken. Daar sta ik voor!

We hebben een sterke ambitie: bij de laatste verkiezingen hadden de Wassenaarse partijen 40% van de stemmen. Nu doorzetten. De Wassenaarse partijen moeten 50% van de stemmen halen. Voor een Wassenaars bestuur.

Ga dus stemmen.
Stem op een Wassenaarse partij.
En stem dan met je HartvoorWassenaar.

HartvoorWassenaar, Lijst 2. Het kandidatenteam.
Voor een mooi dorp.

P1120683

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022HartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top