Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: GroenLinks. Sonja Hibbert en Aart van Sloten in de fractiekamer in raadhuis de Paauw

“GroenLinks Wassenaar doet” en vervangt nog een paar lampen in de Paauw

23 februari 20222 minute read

Aart van Sloten, fractievoorzitter van GroenLinks Wassenaar verving tijdens de vorige raadsvergadering in raadshuis de Paauw tussendoor eventjes een gloeilamp door een ledlamp. Om op een ludieke manier zijn inhoudelijke betoog kracht bij te zetten: de gemeente kan niet langer uitstellen en moet zelf het goede voorbeeld gaan geven.

Fractievoorzitter Aart van Sloten: “bedrijven en instellingen zijn verplicht om verduurzamingsmaatregelen te nemen, zoals ledverlichting en dubbel glas. Als gemeente voldoen wij daar zelf niet aan. Terwijl het college nu alweer ruim twee jaar geleden 550.000 euro budget heeft gekregen om dit te gaan regelen.”

De motie van GroenLinks Wassenaar, om de omgevingsdienst Haaglanden te verzoeken de status van de gemeentelijke panden in Wassenaar te gaan beoordelen, is aangenomen. Diezelfde raadsvergadering is een tweede motie aangenomen, ook gesteund door GroenLinks Wassenaar, waarin het college wordt opgedragen uiterlijk op 1 mei 2022 te beginnen met de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed.

Omdat GroenLinks Wassenaar niet alleen initieert en controleert (twee belangrijke functies van de gemeenteraad) en waar behulpzaam ook graag zelf in actie komt hebben lijsttrekker Sonja Hibbert en fractievoorzitter Aart van Sloten deze week nog een paar lampen in de Paauw vervangen. Lijsttrekker Sonja Hibbert: “wij moeten immers samen aan de slag en ook de kleine beetjes helpen.”

Fractie GroenLinks Wassenaar

Nieuwsitem van Unity.nu over de motie van GroenLinks Wassenaar terugkijken: https://www.unity.nu/Artikelen/wassenaar/wethouder-schokker-op-vingers-getikt-voor-te-langzaam-verduurzamen of https://www.youtube.com/watch?v=aw8dmhHqeok

Ons campagnefilmpje bekijken? Ga naar onze website https://wassenaar.groenlinks.nl

Foto: Sonja Hibbert en Aart van Sloten in de fractiekamer in raadhuis de Paauw

 

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022GroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top