Skip to content
Fotocredit: PR

HartvoorWassenaar: Pasquale van Vliet en Arnold van Rhijn

23 februari 20223 minute read

Pasquale van Vliet woont nu 3 jaar in Wassenaar, met man, en dochter van 16 maanden. Heeft in Delft gestudeerd en heeft een grote belangstelling voor ruimtelijke ordening (hoe je het dorp inricht). Maar vooral, als jonge Wassenaarder, kijkt ze naar de toekomst. Pasquale hoopt nog vele jaren hier te wonen, en dat haar dochter hier een goede en fijne jeugd heeft.

Door haar achtergrond heeft Pasquale vooral belangstelling ontwikkeld voor de energietransitie. Ook professioneel houdt zij zich met deze materie bezig, zij heeft haar eigen bouwkundig adviesbureau en adviseert woning- en vastgoedeigenaren op het gebied van verduurzaming. Pasquale zegt: graag denk ik mee over de vormgeving van de energietransitie voor Wassenaar, samen met de Wassenaarders. We moeten met elkaar zoeken naar de best mogelijke oplossing, voor een bestendige toekomst van het dorp. HartvoorWassenaar stelt de belangen van de Wassenaarders voorop, en door het gesprek aan te gaan met de Wassenaarders wordt het draagvlak gewaarborgd. Het liefs zou ik van elke Wassenaarder horen hoe hij/zij de energietransitie voor zich ziet, om zo samen te bouwen aan een oplossing die voor eenieder passend is.

Arnold van Rhijn woont met zijn echtgenote sinds eind 1989 in Wassenaar. Was bijna 40 jaar werkzaam bij de Rijksoverheid op internationaal economisch gebied. En daarnaast van 2016-2019 mede-adviseur van de Secretaris-Generaal van de VN over de toekomst van het Internet.
Arnold: mijn jarenlange ervaring met de Haagse en internationale politiek wil ik gaan benutten voor de lokale politiek. HartvoorWassenaar is voor mij dé lokale partij van en voor alle Wassenaarders. Een partij die zich luisterend, maar ook kritisch opstelt met hart voor het lokale belang. En een partij die niet gebonden is aan de politieke ideologie van een landelijke partij.

Belangrijk dat HartvoorWassenaar zich sterk wil maken voor een verkeersveilig Wassenaar. Aanhoudend sluipverkeer en fileleed in ons dorp moet nu echt voortvarend worden aangepakt. Zeker met Valkenhorst in het vooruitzicht. Ook moet er meer politieke aandacht komen voor een ‘Schoon Wassenaar’. Niet alleen betere luchtkwaliteit (minder CO2-uitstoot en fijnstof), maar ook zwerfafval tegengaan in ons dorp en op het strand. Tot slot pleit ik voor een sterkere samenwerking met onze lokale ondernemers. Voor een gezonde economische ontwikkeling van Wassenaar!

Met alle andere kandidaten van HartvoorWassenaar delen Pasquale en Arnold de ambitie dat de lokale partijen samen ten minste 50% van de stemmen halen. Dan krijgen we een degelijk Wassenaars bestuur dat tenminste een brede, goede afspiegeling van de samenleving vormt. 

HartvoorWassenaar, Lijst 2, het Team

duoarnoldpascale page 0001

 

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022HartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top