Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

GroenLinks Wassenaar: meer dan (lelijke) groene jasjes

2 maart 20222 minute read

In campagnetijd doen wij af en toe onze knalgroene jasjes aan. Andere partijen ook, sommigen zelfs in dezelfde kleur groen. Wat onderscheidt ons van andere “jasjes”?

Wij werken jaar in, jaar uit aan concrete verbeteringen binnen onze drie kernwaarden: groen, sociaal en samen. Tijdens ons dagelijks werk, al onze vrijwillige activiteiten en in onze rol binnen de gemeenteraad. Al 25 jaar lang maken wij ons hard voor de natuur, de dieren en alle inwoners van Wassenaar.

In ons filmpje (zie: https://wassenaar.groenlinks.nl) delen wij onze wensen voor Wassenaar met u.

U ziet onze twee lijstduwers, Antoon en Norga. Zij ondervinden dagelijks het belang van goed onderhouden en begaanbare fietspaden en stoepen. Antoon was, jaren geleden, de initiatiefnemer voor de “Stolpersteine” die recent zijn gelegd.

Marcel (#6) vertelt over onze wens dat iedereen veilig naar school, sport en werk kan fietsen op fijne fietspaden. Marcel heeft vorige week de eerste Wassenaarse fietslichtjesparade georganiseerd, om aandacht te vragen voor fietsveiligheid en plezier.

Eefje (#5) vertelt over onze wens dat iedereen meetelt, ongeacht leeftijd, gender, achtergrond en idealen. Eefje was, jaren geleden, betrokken bij het akkoord om meer vrouwen bij de Wassenaarse politiek te betrekken. Wij houden ons aan die afspraak, met 7 vrouwen en 6 mannen op onze kieslijst.

Suzan (#4) vertelt over onze wens dat niemand wordt buitengesloten en wij omkijken naar elkaar en onze natuur. Met door de ANWB geschonken fietsen gaat Suzan fietslessen geven aan vrouwen en kinderen die anders niet leren fietsen.

Susanne (#3) en 16-jarige Isabel (#8) vertellen over onze wens dat wij samen, stapje voor stapje, verduurzamen. Susanne is mede-initiatiefneemster van talloze buurtinitiatieven. Ook is zij, samen met Suzan, initiatiefneemster geweest achter de Wassenaarse deelname aan het NK Tegelwippen.

Aart (#2) vertelt over onze wens dat wij elkaar helpen in de energietransitie. Aart zet zijn serieuze punten (de gemeente moet zelf het goede voorbeeld geven) soms kracht bij met ludieke acties, zoals het “dan maar zelf” gaan vervangen van gloeilampen.

Sonja (#1) vat onze wensen samen. Wij werken samen aan een groen en bruisend Wassenaar, waarin iedereen meetelt. Waarin wij onze natuur beschermen, ook tegen over-recreatie. En waarin wij onze lokale ondernemers steunen, ook omdat wij lokaal inkopen.

Heeft u vragen, wensen of ideeën die u graag met ons bespreekt? Wij spreken u graag! Mail ons op: communicatie@groenlinkswassenaar.nl

Foto: GroenLinks Wassenaar kandidaat-raadsleden # 1 t/m 6 bij de fietslichtjesparade

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022GroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top