Fotocredit: Marjanne van der Velde

Blijven knokken levert Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging een verdiend wedstrijdpunt

8 maart 20222 minute read

De mix 2 van WVV was tegen Leython uit op een sportieve revanche. De vraag was dus of dat lukken zou. Helaas miste WVV een belangrijke aanvaller/blokker dus het zal niet gemakkelijk gaan. Bij 10-15 in set 1 werd het snel duidelijk dat het voor WVV een moeilijk wedstrijd gaat worden. De set werd door Leython bekwaam afgemaakt, 15-25. Wonderwel kreeg WVV gaande de 2e set het spel aardig onder controle. Halverwege de set wel 6 punten achter maar bij 12-18 en 16-22 nog steeds.

Ook bij het einde van de set (19-25) waren het zes punten gebleven. Betekent dus dat meer dan de helft van de set er een gelijk opgaande strijd is geweest. In set 3 kwam het spel van WVV niet uit de verf. Te veel foutjes makend werd het Leython niet moeilijk gemaakt, 14-25.

Ha, maar dan de 4e set. WVV had zich vastgebeten in het toch minimaal veroveren van één punt. Vooral Gliselle D. v.d. Kleij ging ervanuit dat dit punt ook daadwerkelijk gewonnen werd. Haar volhardende inzet en enthousiasme werkte aanstekelijk op haar medespelers. WVV hield de stand via 7-7 tot 20-20 gelijk. Op dat moment gaat Gliselle serveren en wat niet direct verwacht werd, Leython was even van slag. WVV sloop punt voor punt naar het einde. 24-20 zal het lukken? Jawel hoor. In één servicebeurt werden de belangrijkste punten naar de setwinst gemaakt 25-20. Het verdiende punt was binnen.

Het huidige WVV jongens B1 team dat voor een pas beginnend team in een te hoge klasse terecht is gekomen zal nog heel wat trainingen moet volgen om tegen de goed spelende tegenstanders tegenstand te kunnen bieden. Niet dat de jongens niet kunnen volleyballen maar er is gewoon nog te weinig ervaring.

Die befaamde ervaring is bij de Mix1 van WVV voldoende aanwezig. In de wedstrijd tegen Utopia in Zoeterwoude lieten zij dat ook ruimhartig zien. Na set 1 en 2 met 21-25 en 20-25 te hebben gewonnen was er in set 3 bij WVV een behoorlijke dip zichtbaar. Utopia zag dat ook en kreeg alle kans om punt na punt te scoren, 25-17. Gelukkig werden de WVV-ers toen echt wakker. Utopia kreeg van links en rechts de ballen om de oren met als resultaat een klinkende setwinst van 7-25. Een 1-3 winst voor WVV mix1