Ga naar hoofdinhoud

GroenLinks Wassenaar: 30 km/uur in het dorp. Slimme verkiezingsstunts of echte plannen?

10 maart 20222 minute read

Het is verkiezingstijd. Dus de partijen troeven elkaar weer af met de meest fantastische standpunten en beloftes. Partijen die vier jaar lang het bestuur vormden gaan nu echt wat doen aan verduurzaming. Echt doorpakken op woningbouw. Het verkeersprobleem helemaal oplossen. De verkiezingsprogramma’s lezen weg als “Rupsje Nooitgenoeg”. Alleen waar blijft de mooie vlinder, vier jaar later? GroenLinks Wassenaar maakt geen loze beloftes. Wij werken met een groep logische denkers en proactieve doeners binnen drie kernwaarden: groen, sociaal en samen. Wij initieren en controleren: twee belangrijke taken van de gemeenteraad.

Zo was het GroenLinks Wassenaar die als eerste inbracht: 30 km/uur in ons hele dorp. Voor onze spelende kinderen, onze voetgangers en onze fietsers. En tegen het ongewenste sluipverkeer. Natuurlijk zijn wij blij dat andere partijen ons standpunt nu ook lijken over te nemen. Eindelijk. Maar het lijkt wel erg opportuun zo ineens voor de verkiezingen. Met uw stem kunnen wij ervoor zorgen dat ook volgende maand, als de verkiezingsdrukte weer is geluwd dit standpunt nog steeds wordt geuit in de raad.

Hetzelfde geldt voor de verduurzamingsopgave. Verkiezingsflyers sieren nu met mooie teksten over klimaatverandering en onze veranderopgave. Terwijl de coalitiepartijen VVD, LW, CDA en D66 de door GroenLinks Wassenaar voorgestelde verduurzaming van onze Wassenaarse scholen heeft geblokkeerd. Zo zijn er dus nog steeds scholen met enkel glas, ongeïsoleerde daken, onvoldoende ventilatiemogelijkheden en verouderde verwarmingssystemen en besluiten dezelfde partijen om ons bestuurscentrum de Paauw voor €12,5 miljoen te gaan verfraaien. Politiek draait om keuzes maken. Wij hadden andere keuzes gemaakt, denkend aan onze inwoners, onze natuur en onze wereld om ons heen.

De uitdagingen waar wij voor staan zijn groot en kunnen wij alleen samen aangaan. Daarvoor is het wel nodig om eerlijk te zijn: over wat wij kunnen en over welke keuzes we maken. De afgelopen vier jaar hebben wij veel onderzoeken gezien en weinig keuzes. Op belangrijke dossiers, zoals verkeer en woningbouw zijn echte keuzes uitgebleven. Ook op specifieke onderwerpen zoals het havengebied, het gemeentewerf achter het gemeentekantoor, woningbouw op de Den Deyl schoollocatie en de Warenar zijn te weinig keuzes gemaakt en is te laat en onvoldoende eerlijk gecommuniceerd met omwonenden.

GroenLinks Wassenaar staat voor een andere manier van politiek bedrijven. Zo zetten wij ons al ruim 25 jaar in voor betere fietspaden, meer verkeersveiligheid rondom scholen en dus ook voor 30 km/uur in ons dorp. Stem daarom GroenLinks Wassenaar.

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGR2022GroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top