Fotocredit: Marjanne van der Velde

Dikke winst voor 3 senioren teams Wassenaarse Volleybal Vereniging

28 maart 20223 minute read

Die dikke winst geldt zeker voor het Heren 1 als het Mix 1 team van WVV. Beiden stuurden hun tegenstander met een 4-0 nederlaag naar huis.

Ondanks dat smashes en services door de WVV heren, veelvuldig uit werden geslagen verliep set één via 16-13 naar een positief 20-14. Op 24-17 stelde Alex Mayer met een slimme bal de setwinst veilig, 25-17. Een betere service en smashes aan WVV kant in set 2 werd niet zichtbaar in de stand. VVV Delta bleef tot 14-14 naast WVV. Bij 23-20 werd het zelfs wat angstig voor WVV. Niet voor lang, 25-22. Set 3 verliep heel voorspoedig. Echter bij 12-4 zat plots WVV-er Hans v.d. Kleij op de grond. (zweepslag!!). en geen invaller dus moest WVV gedwongen met 5 man verder. De WVV-ers beten zich vast in het spel. Behoudend spelend kwam WVV knap tot 25-12. Set 4 dus ook zonder Hans. VVV Delta meende bij 15-18 kansen te zien om een punt te pakken. Op dat moment zorgde echter de WVV service voor een breekpunt. Zowel door uitstekende services van Timmo v.d. Kleij en zijn broer Kilian maakte WVV de stand bij 22-22 gelijk. Zij wonnen uiteindelijk ook nog met 25-23. Klasse mannen.

Dan had de Mix 1 van WVV het tegen Leython heel wat moeilijker. De 4 sets werden dan wel door de WVV-ers gewonnen maar Leython bleef elke set grote weerstand bieden. Zo werden set 1 en set 4 nipt met 25-23 gewonnen maar ook in set 2 en 3 wist Leython goed te scoren
Het fanatisme bij WVV om thuis te winnen was echter groter, 25-21 en 25-20. Bravo.

Na set 1 (25-16 verlies) zag het er voor WVV mix 2 tegen Merenwijk in Leiden zeer somber uit. Echter de gedaantewisseling van een team in de 3 sets daarna kan niet groter zijn dan plots zichtbaar werd. Op de een of andere manier gaf invaller Mathieu (Robert en Jan geblesseerd) een zodanig vertrouwen dat WVV gehakt van Merenwijk maakte. Het begon met een mooie services reeks van Ana González, 0-11. Die stand werd uitgebouwd tot een 9-25 setwinst. Ongeloof ook in set 3 die afgesloten werd met een 8-25 winst. Set 4 werd een set waar WVV-er Jan-Willem van Reeuwijk altijd naar uitkijkt, 20-20 en spanning alom. Echter voor een fanatiek meelevende coach op de bank geen pretje. Gelukkig maakte WVV het bekwaam af, 21-25 en een 1-3 uit-overwinning. Geweldig gedaan.

Ook volleyballen? Informatie via onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl