Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Sloop Ridderhof en Willibrord in volle gang

30 maart 20222 minute read

“Hadden ze dat nou niet mooi kunnen gebruiken voor de opvang van gevluchte Oekraïners”, verzuchtten enkele Wassenaarders toen afgelopen week de sloopkogel in de Willibrord en de Ridderhof ging.

Na de voltooiing van de woontorens voor ouderen is de Wassenaarse Bouwstichting (WBS) begonnen aan het tweede deel van de bouw van de zogenoemde Zorgcampus Ridderlaan/Poortlaan/Kerkstraat.

De aanleunwoningen van de Ridderhof die een aantal jaren voor tijdelijke bewoning beschikbaar waren gesteld, zijn inmiddels ontruimd. Ook is begonnen met de sloop van zowel de Ridderhof als het hoofdgebouw van de Willibrord.

Op de website van de WBS staat vermeld dat men samen met een plangroep bestaande uit zeven omwonenden is gekomen tot een nieuw plan. Het nieuwe ontwerp bestaat uit 4 woonlagen. De omvang van de bebouwing beslaat ongeveer dezelfde oppervlakte als de huidige bebouwing en het is goed passend in de buurt. Dat komt bijvoorbeeld door het gebruik van bakstenen.

De doelgroep voor de woningen is ouderen. Zij kunnen hier zelfstandig wonen. De plattegronden van de woningen zijn zodanig ontworpen dat bewoners ook hulp kunnen inkopen. Badkamers, toiletten en buitenruimten zijn rolstoelvriendelijk. Het programma bestaat uit 93 woningen, verdeeld over woningen in de sociale sector en woningen in de vrije sector. Het park met de vijver zal meer onderdeel van de wijk gemaakt worden. Er is een open parklandschap ontworpen waarin bestaande bomen zoveel mogelijk behouden blijven.

Deze worden aangevuld met nieuwe bomen, heesters en gras. Ook zullen glooiende voetpaden worden aangelegd. De parkeerplekken worden afgezoomd met groene hagen zodat de auto’s zoveel mogelijk uit het beeld blijven. Naar verwachting kan de nieuwbouw voorjaar 2023 worden opgeleverd.

Tags

NieuwbouwSloopWassenaarWassenaarsche BouwstichtingZorgcampus Ridderlaan Poortlaan
Gerelateerde artikelen
Back To Top