Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

GroenLinks Wassenaar: nieuwe fractie samenstelling – dezelfde kernwaarden

31 maart 20222 minute read

Op maandagavond 28 maart nam onze vorige gemeenteraad afscheid. Alle raadsleden die niet terugkeren in de nieuwe raad gaven tijdens dit afscheid een persoonlijke terugblik op hun jaren in de raad. Ook onze Aart van Sloten, de afgelopen 8 jaar raadslid en onze fractievoorzitter.

Aart vierde dat het belang van het beschermen en versterken van onze natuur, een van de kernwaarden waar GroenLinks Wassenaar al 25 jaar voor staat, steeds breder wordt gedragen door de gehele raad heen. Ook benoemde Aart dat het raadswerk veel vergt, van raadsleden en hun thuisfront, en dankte hij alle andere raadsleden en lokaal bestuurders die hem gedurende de jaren hebben geïnspireerd om door te zetten. Door te zetten op de inhoud, op de taaie dossiers. Voor alle dorpsgenoten. Ook al keken hem soms als hij ’s avonds richting een raadsvergadering fietste drie kleine dochters die al lang hoorden te slapen van achter de gordijnen na.

Aart concludeerde over zijn vertrek: “de kiezer heeft gesproken”. Susanne van Eps-Habibe, onze #3 op de kieslijst, wordt namelijk ons tweede raadslid. Over alle kieslijsten heen zijn veel voorkeursstemmen ten goede gekomen van vrouwelijke raads-kandidaten. Ook op onze kieslijst, geheel in lijn met onze kernwaarden. In de week van Internationale Vrouwendag was onze GroenLinks Wassenaar krantenkop namelijk: “Internationale Vrouwendag volgende week ook nog vieren? Stem 14, 15 of 16 maart op een vrouw”. Zoals Aart reflecteerde: wij zijn bij GroenLinks Wassenaar niet van de poppetjes, maar van de inhoud en idealen.

Op woensdagavond 30 maart werd de nieuwe raad geïnstalleerd. De commissieleden worden pas in mei geïnstalleerd maar volgen vanaf begin april met de raadsleden een gezamenlijk introductieprogramma. Zodat de raad en commissies samen een sterke basis kunnen vormen voor een goede vertegenwoordiging van alle Wassenaarders.

Onze GroenLinks Wassenaar fractie wordt gevormd door:

Sonja Hibbert, raadslid en fractievoorzitter
Susanne van Eps-Habibe, raadslid
Suzan Tirion-van der Goes, commissielid
Marcel Kleizen, commissielid

Zij zetten zich samen in voor onze drie kernwaarden:

Groen: beschermen en versterken van onze natuur
Sociaal: meewegen van ieders belang en zorgen dat niemand wordt buitengesloten
Samen: streven naar een sterk lokaal bestuur

Wij zien er naar uit u te mogen vertegenwoordigen.

Foto v.l.n.r.: Marcel Kleizen, Suzan Tirion-van der Goes, Sonja Hibbert, Eefje van Sloten-Bronsveld, Aart van Sloten, Susanne van Eps-Habibe

Tags

GemeenteraadGemeenteraadsverkiezingenGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top