Skip to content
Fotocredit: PR

HartvoorWassenaar: Snel duidelijkheid

5 april 20222 minute read

Wanneer je naar de verkiezingsuitslag kijkt, dan zijn er 3 belangrijke conclusies:

De eerste is dat het opkomstpercentage toch wat gezakt is. We hebben ons voorgenomen dat we het de komende 4 jaar zo moeten doen, dat meer mensen de volgende keer weer gaan stemmen.

De tweede is dat de drie lokale partijen samen weer een zetel zijn gegroeid. Dat is winst. We zijn nog niet helemaal waar we willen zijn, maar de trend blijft goed. De drie lokale partijen hebben nu 9 van de 21 zetels in de raad. Daarom is het onze ambitie om in ieder geval twee van de drie lokale partijen in de volgende coalitie te hebben.

De derde conclusie is dat de winnaars van deze verkiezingen HartvoorWassenaar en GL zijn. En dat maakt dat zij aanspraak mogen maken op een stevige rol in de coalitieonderhandelingen.

Wat zijn de mogelijkheden?
De eerste mogelijkheid is dat HartvoorWassenaar en VVD met een of twee partijen gaan praten om te komen tot een stevig meerderheid.
De tweede mogelijkheid is dat HartvoorWassenaar, zonder de VVD, afspraken maakt met een aantal partijen om tot een meerderheid te komen.
En de derde mogelijkheid is dat de VVD, zonder HartvoorWassenaar, afspraken maakt om tot een meerderheid te komen.
Aangezien HartvoorWassenaar en VVD ieder 5 zetels hebben, draait het vooral om deze partijen.
Op dit moment zijn wij van mening dat een basis van HartvoorWassenaar en VVD, plus 2 andere partijen, de beste optie is voor de toekomst van Wassenaar.
Je hebt dan een stevig en stabiele meerderheid in de raad.

Hoe verder?
Iedereen heeft met iedereen gesproken, en daaruit komt voort dat alle partijen vinden dat HartvoorWassenaar en de VVD het voortouw moeten nemen. Gegeven hun grote aantal zetels ligt dat ook voor de hand. Laat eerst maar eens zien dat die twee het met elkaar eens kunnen worden. Of niet. En dan verandert het beeld zeer sterk. Dan gaat het er op neer komen wat de keuzes van de andere partijen zijn. Want zij gaan dan een keuze maken of ze met HartvoorWassenaar of met de VVD een meerderheid willen vormen.

De bal rolt. De komende tijd gaan we zien hoe die rolt. En HartvoorWassenaar zal zich altijd afvragen: Is het goed voor Wassenaar? Is het goed voor de Wassenaarder? Wil de Wassenaarder het? We hebben er veel vertrouwen in.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide. Het klopt

 

 

 

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top