Skip to content
Fotocredit: PR

Feest bij Florence: tien jaar Kinderthuiszorg!

6 april 20223 minute read

Florence viert als ouderenzorgorganisatie in april een bijzonder jubileum: het 10-jarig bestaan van de Florence Kinderthuiszorg. Dat is een mooi moment om bij stil te staan. En dat is precies wat Florence doet, met een leuk cadeau voor de kinderen, hun ouders en alle samenwerkingspartners.

Veel mensen zullen de kinderthuiszorg niet direct associëren met een ouderenzorgorganisatie als Florence. “Toch bieden wij deze zorg dit jaar al tien jaar lang aan”, vertelt Martijn Verbeek, directeur Zorg bij Florence. “We zijn er ook ontzettend trots op dat dit team onderdeel van onze organisatie. Het is een klein team, maar ze zijn heel belangrijk. Want net als ouderen verdienen ook zieke kinderen en hun ouders het beste van de zorg.” 

Specialistische zorg
De zorg die het kinderthuiszorgteam biedt is heel specialistisch. “We voeren verschillende medische en verpleegkundige handelingen uit”, vertelt Chantal van Driel, coördinator bij Florence Kinderthuiszorg. “Denk aan het geven van voeding via een sonde en het toedienen van zuurstof tot wondverzorging en het zorgen dat de medicatie goed wordt toegediend.” Het Florence Kinderthuiszorgteam bestaat uit een vast team verpleegkundigen dat dagelijks bij de ouders en de kinderen over de vloer komt. “We werken vanuit onze locatie in Voorburg en komen in de hele regio. En we werken hierin samen met onze partners Kombino, Crescendo en De Piramide.”

Gezinsleven laten doorgaan
Florence Kinderthuiszorg biedt zowel kortdurende als langdurige zorg. “Soms hebben kinderen voor een korte periode thuiszorg nodig, bijvoorbeeld bij een plotselinge ziekte of bij revalidatie”, zegt Chantal. “Langdurige zorg bieden we bij een chronische ziekte of beperking.” Florence Kinderthuiszorg biedt daarnaast terminale zorg. “We proberen er zo goed mogelijk voor de kinderen en hun ouders te zijn. Soms komen we op het kinderdagverblijf of op de school van het kind om de benodigde medische zorg te bieden. We proberen altijd het gezinsleven, zoals ouders en kinderen dat gewend zijn, zo goed mogelijk door te laten gaan. Voorlichting geven aan mantelzorgers en leerkrachten hoort daar ook bij. Met elkaar kunnen we zorgen dat kinderen en hun ouders nog zoveel mogelijk het leven kunnen blijven leiden dat hun lief is.”

Feestje vieren
Het 10-jarig bestaan wordt onder meer gevierd met een cadeau voor de kinderen en hun ouders. Ook ontvangen samenwerkingspartners een mooie attentie. Het team zelf gaat met elkaar een feestje vieren.

Over Florence

Twintigduizend inwoners van de regio Haaglanden rekenen iedere dag op de zorgprofessionals van Florence. Onze 3.300 medewerkers en ruim 1.300 vrijwilligers helpen al deze mensen zoveel mogelijk het leven te blijven leiden dat hun lief is. Juist als hun gezondheid achteruit gaat.

Tags

FlorenceJubileumKinderthuiszorgRegioSpecialistische zorgWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top