Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: ToLocal

Tips voor lagere maandelijkse lasten: van internet tot tv en energie!

11 april 20223 minute read

De rekeningen voor maandelijkse lasten, en dan met name energie, die lijken almaar te stijgen. Hoog tijd om juist eens te kijken hoe je dan wel kunt besparen op vaste kosten. Daarvoor geven we je in dit artikel een aantal tips.

Goedkoper internet bemachtigen

Zit je voor internet al lang aangesloten bij dezelfde provider? Hoog tijd om je abonnement eens onder de loep te nemen. Grote kans dat je namelijk meer betaalt dan nodig. Het zit namelijk zo: providers bieden jou bij overstap een flinke welkomstkorting die kan oplopen tot wel €25 voordeel per maand in de eerste maanden van je nieuwe abo. Om de hoogste korting te pakken hoef je overigens niet alle aanbieders af te struinen, want je kunt de internet thuis postcode check doen via de vergelijker ProviderCheck.nl. Vul je adres in en alle aanbiedingen komen er als vanzelf uitgerold.

Sneller internet voor een lagere prijs

Wat ook nog wel interessant is om te weten, is dat het in sommige gevallen door die welkomstkorting mogelijk is om een sneller abonnement te krijgen voor minder geld. Snel internet wordt steeds meer een must naarmate we met meer apparaten online gaan, omdat dit de snelheid per apparaat kan vertragen. Benieuwd naar de beste aanbieding voor glasvezel internet? Gebruik ook dan de ProviderCheck vergelijker. Indien het beschikbaar is op jouw adres spot je daar meteen de beste deal. Dat snellere internet kan bovendien goed van pas komen voor de volgende bespaartip!

Gratis streamingsdiensten (proberen)

Wie graag de nieuwste films en series ontdekt, alsook klassiekers, verborgen pareltjes en heerlijke documentaires, die komt goed uit met een streamingsdienst. Er zijn er genoeg, waarbij Netflix een van de bekendste is. Combineer je jouw nieuwe internet abonnement ook met tv, dan krijg je bij diverse providers naast korting ook nog gratis streamingsdiensten cadeau. Denk aan gratis Viaplay, Canal+ Films en Series en ESPN.

Dat is nog niet alles, want er is ook nog een andere manier om het aanbod van gratis streamingsdiensten te bemachtigen. Namelijk door gebruik te maken van een free trial, oftewel een gratis proefperiode. Zo kun je bijvoorbeeld Amazon Prime 30 dagen gratis proberen, alsook NPO Plus en NLZiet. Videoland is 14 dagen gratis en de Canal Digitaal TV app een week. Wie slim bespaart die wisselt proefperiodes af, zodat je langere tijd geniet van gratis content, zonder vast te zitten aan een abonnement.

Minder energie gebruiken

De prijzen voor energie zijn gigantisch gestegen en als jij geen goede deal hebt dan is daar helaas vrij weinig aan te doen. Je zou kunnen overwegen om over te stappen van aanbieder, maar momenteel zijn de prijzen overal hoog. Tja, dan kun je beter langs de andere kant besparen door minder energie te gebruiken. Hier kun je lekker creatief mee omgaan. Doe bijvoorbeeld eens wat vaker een trui aan en zet de verwarming een graadje lager, douche wat korter, zet lampen en tv uit als ze niet per se aan hoeven staan en trek stekkers uit het stopcontact om sluimerverbruik te voorkomen.

Soms is je woning echter niet goed geïsoleerd of maak je gebruik van slurpende lampen en dan is het beter om het energieverbruik bij de kern aan te pakken. Momenteel geldt er voor huurders in de gemeente Wassenaar een waardebonactie waarmee je €70 aan tegoed krijgt voor het kopen van energiebesparende producten. In het voorjaar komt de actie ook beschikbaar voor woningeigenaren. Meer informatie vind je op de Winstuitjewoning.nl

Tags

EnergieInternetTelevisieToLocalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top