Skip to content
Fotocredit: Marjanne van der Velde

Prima gelijkspel voor de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen Setumup Mix 1

10 mei 20223 minute read

Het mix 2 team van WVV had het tegen Setumup mix1 in Leimuiden niet gemakkelijk. Setumup dat op de ranglijst hoger staat dan WVV, maakte dat de Wassenaarders alles op alles moest zetten voor een positief resultaat. Reeds bij de warming-up was de lichaamslengte en aanvalskracht bij Setumup duidelijk zichtbaar. En als dan ‘het goed plek houden in het veld’ ook goed te zien was leek een goed resultaat voor WVV ongrijpbaar.

Natuurlijk, WVV was gezien de stand op de ranglijst gewaarschuwd, dus gebruik makend van hun mogelijkheden gingen zij met open vizier de strijd tegemoet. In set één nam WVV brutaal een 2-6 voorsprong. De thuisclub had in deze fase evenwel het betere van het spel want al snel kwam via 18-14 en 21-14 set verlies met 25-15. Dat was even slikken voor de WVV-ers maar op naar set 2.

De WVV-ers kwamen zichtbaar beter in hun spel. Helaas bracht en wat gelukkige Setumup ballen toch 10-8 op het scorebord maar dan was het de beurt aan WVV. Een tussensprint van mede de invallers Irene en Mathieu maakten dat WVV de stand bij 17-17 weer gelijk trok en vervolgens doorstoomde naar de setwinst met 18-25. Een bliksemstart in set 3 bracht WVV op een 0-7 voorsprong. Daarna ging er bij WVV helaas veel mis. De balbehandeling was slordig. Setumup kwam mede daardoor bij 18-18 langszij. Ook een time-out mocht niet baten, 25-21.

Je zag de WVV-ers denken ”het zal toch niet gebeuren dat wij hier een verliespartij oplopen”. Nee dus!! WVV leek plots vleugels te hebben gekregen. De ommekeer kon bijna niet groter zijn. Setumup kwam er nauwelijks nog aan te pas. Bij 6-17 leek het er veel op dat Setumup al “de handdoek had gegooid”. Een time-out van Setumup bij 9-21 was dan ook meer voor de vorm dan te proberen de strijd om te buigen. Bij 9-24 nog een bizarre balwisseling die uiteindelijk door Irene Lorjé van WVV werd beslist. Op even curieuze wijze wist zij de bal terug te spelen die direct het laatste punt opleverden, 9-25. Alsnog een pracht gelijkspel.

Voor Elly van Weerlee was het haar laatste competitiewedstrijd. Na ruim 30 jaar in de competitie is het voor haar welletjes en gaat zij het wat rustiger aandoen. De training blijft ze evenwel gewoon bezoeken. Uiteraard werd Elly door haar teamgenoten bedankt voor haar jarenlange gezellige aanwezigheid en het genoten spelplezier. Dank Elly.

Ook volleyballen? Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24660968 of www.wvv-wassenaar.nl

 

Tags

VolleybalWassenaarwedstrijdverslagWvv Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top