Skip to content
Fotocredit: Stoomtrein Katwijk - Leiden

Hemelvaartsdag meerijden in de cabine bij Stoomtrein Katwijk Leiden

20 mei 20222 minute read

Donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, is het nationale stoomtreindag. Bij Stoomtrein Katwijk Leiden maken ze er een bijzondere dag van. Als je het leuk vindt, mag je een stukje meerijden in de cabine van een trein.

Voetplaatritten

De cabine van een stoomtrein wordt voetplaat genoemd. De stoomtreinen van Stoomtrein Katwijk Leiden zijn niet groot. Naast de stoker en machinist blijft weinig ruimte over. Bovendien zijn er veel leidingen die gloeiend heet zijn. Daarom worden de voetplaatritten gereden in de cabine van een dieseltrein. Dat is veel veiliger. De ritten worden gereden op het emplacement voor het station.

Veel te zien en te doen

Naast een rit met de stoomtrein langs de oevers van het Valkenburgse Meer en een rit met een dieseltrein met open wagens naar de remise kun je alle gebouwen van het buitenmuseum bezoeken. In het vernieuwde binnenmuseum beleef je de geschiedenis van het smalspoor. Kinderen kunnen buiten modeltreinen met behulp van drukknoppen in beweging zetten op de grote modelbanen naast het station en voor de ingang van het museum. En eenmaal binnen zullen zij genieten van de grote kindercorner. U heeft geen kind aan ze. U kunt hen vanaf het terras heerlijk zien spelen met de treinen. En u kunt lekker genieten van een kopje koffie of thee.

Valkenburgse Meer

Stoomtrein Katwijk Leiden is gelegen aan het Valkenburgse Meer. Er is gratis parkeergelegenheid. Meer informatie vindt u op de website van Stoomtrein Katwijk Leiden.

 

Tags

KinderactiviteitenNationale StoomtreindagRegioStoomtrein Katwijk LeidenValkenburgse meerVoetplaatritten
Gerelateerde artikelen
Back To Top