Skip to content
Fotocredit: WZK Tri-team

Tri-Team trailt er op los!

23 mei 20222 minute read

De traillopers van groep A van het WZK Tri-Team hebben het weekeinde van 13,14 en 15 Mei doorgebracht in Gulpen in Limburg. Hier deden zij mee aan de Koning van Spanje trail. Een trailwedstrijd met meerdere afstanden en zelfs een night trail die zeer hoog aangeschreven staat in de trail wereld. Dit resulteerde in een heus trainingskamp met Pasen in dit gebied, dat de trainer gebruikte om de lopers te laten wennen aan de omgeving en zo perfect geprepareerd aan de start te kunnen staan!

Van heinde en verre komen lopers hiernaar toe om de heuvels en bossen en zelfs riviertjes te bedwingen. De kortste route was 11 km en de langste 80km, de leden van Tri-Team stonden aan de start van de 22 en 43 km op zaterdag en op de 18km op zondag. De “korte’’ afstanden van 22km en 18km waren onderweg aangegeven door middel van pijlen, bordjes en linten. Door deze goed in de gaten te houden tijdens het lopen bleven de lopers op route en kwamen zij na 18 of 22 mooie kilometers terug in het finishdorp.

Het finishdorp dat ruim was opgezet met kraampjes, biertafels, zitzakken en andere trail gerelateerde zaken, om na de loop heerlijk te kunnen ontspannen en te genieten van de belevenissen die anderen hadden meegemaakt onderweg, en om natuurlijk je eigen verhaal te kunnen vertellen! De langere afstanden van 43 en 80km moesten de lopers volbrengen op eigen navigatie, hiervoor wordt een gps horloge gebruikt waar de route is opgezet.

Door goed de aanwijzingen te volgen, volbrachten de deelnemers de tocht die ook nog eens 1250 hoogtemeters bevatte en kwamen ook zij voldaan over de finish alwaar de medailles lagen te wachten en als extra presentje ook nog een koffiemok! Als uitvalsbasis werd de naastgelegen camping gebruikt. Even een plekje om je rust te kunnen pakken en ‘s nachts lekker te kunnen slapen is een must met deze fysieke inspanningen die vrij veel van je lijf vergen, maar je ook energie en prachtige herinneringen opleveren voor later. Trailgroep A kijkt terug op een fantastisch loopweekend in Gulpen en gaat weer lekker trainen voor een volgend evenement.

Wilt u nu ook eens een trail beleven? Stuurt u dan een mail naar redactie@triteam.nl en wij zorgen ervoor dat u met onze ervaren trainers op pad kunt om te genieten van het hardlopen in de natuur. Zien we u snel?

Tags

HardlopenKoning van Spanje trailTrailrunwedstrijdverslagWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top