Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Marjanne van der Velde

Winst met 3-1 voor Meisjes B1 en Mix2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in laatste wedstrijd van het seizoen.

23 mei 20222 minute read

Het meisjes B1 team van WVV maakten er tegen Aspasia MB1 een spannende wedstrijd van. De WVV girls waren er opgebrand in hun laatste wedstrijd van het seizoen een goed resultaat neer te zetten. En dat is gelukt. Set één werd door goede services van o.a. Kim en Melia rap met 25-16 gewonnen. In set twee zat het meegereisde publiek van WVV en Aspasia op het randje van hun stoel of tribunebank. Tegen het einde van de set nam de spanning alsmaar toe. Uiteindelijk was het Aspasia die met 25-27 als eerste de eindstreep haalde. Tussenstand 1-1.

Trainer/coach Peggy Verweij pepte voor aanvang van set 3 de meiden op met “kom op girls, het gaat prima en jullie kunnen het”. Het bleef moeizaam gaan. Beide teams wilde niet voor elkaar onderdoen. Plots weet WVV een voorsprong op het scorebord te zetten die ze niet meer los lieten, 25-22. Woww. Als het moet dan kunnen die meiden het dus. In de laatste (4e) set lieten de WVV-sters er geen gras overgroeien. Brutaal namen ze een fikse voorsprong. Vervolgens bleven zij tot aan het einde van de set gedegen en geraffineerd spelen wat resulteerde in een 25-14 setwinst en prachtige 3-1 wedstrijdoverwinning.

De jongens B1, die helaas door gebrek aan een 3e klasse in de 2e klasse zijn geplaatst en het ook nog moeten opnemen tegen teams met meerdere leeftijd dispensaties, hebben het in ook in hun laatste wedstrijd van het seizoen niet kunnen redden. 0-4 verlies. Jongens volgend seizoen beter.

De Mix2 die dus eveneens hun wedstrijd met 3-1 wist te winnen had zeker in de eerste 3 sets ‘geen kind’ aan Leython mix4. Via 18-6 werd het in set één, 25-14. In set 2 werd het, ondanks een 0-4 achterstand, 25-12 en set 3 leek meer op een ‘walk over’ dan op een wedstrijd, 25-8. Maar dan de 4e set. Leython kreeg plots de WVV ballen wel onder controle. Via de tussenstanden 8-8 en 13-16 werd het 13-19. WVV ging geforceerd spelen waardoor hun spel nog rommeliger werd. Leython kreeg alle gelegenheid om punten te scoren. Bij 16-22 zag men bij WVV de bui al hangen dat wordt een set verlies. En ja hoor, 17-25. Al met al wel de wedstrijdwinst met 3-1 voor WVV maar toch ook een verdiend punt voor Leython.

Ook Volleyballen. Informatie bij onze secretaris Jeanne Taal telefoon 06-24660968 of via www.wvv-wassenaar.nl

 

Tags

VolleybalWassenaarwedstrijdverslagWvv Wassenaar
Back To Top