Skip to content
Fotocredit: Erfgoedhuis Zuid-Holland

Landgoederenzone Zuid-Holland pakt uit tijdens Dag van het Kasteel 2022

26 mei 20222 minute read

Op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) openen vijftien Zuid-Hollandse kastelen, landgoederen en buitenplaatsen de deuren voor het publiek tijdens de Dag van het Kasteel. Iedere locatie heeft een uniek programma; zo kun je genieten van concerten en optredens, deelnemen aan rondleidingen, meedoen met speurtochten, ruiken aan de parfums van Constantijn Huygens en nog veel meer!


Ontdek de Zuid-Hollandse landgoederen

Van Hillegom tot in het Westland liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Samen vormen ze “Hollands Buiten”. Tijdens de Dag van het Kasteel openen zij hun deuren en krijg je de kans om verschillende historische plekken te bezoeken, waarvan sommige normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Bekijk de activiteiten per locatie op dagvanhetkasteel-zh.nl

Deelnemende locaties
In Zuid-Holland kun je de volgende kastelen en buitenplaatsen bezoeken: Buitenplaats Ockenburgh, Kasteel Oud-Poelgeest, Landgoed Nieuw Leeuwenhorst, Kasteel Duivenvoorde, Park Vreugd en Rust, Park Hofrust, Buitenplaats Middenburg, Kasteel Keukenhof, Huygens’ Hofwijck, Huys te Warmont, Kasteel Teylingen, Buitenplaats Oostergeest, Buitenplaats Berbice, ‘t Huys Dever en Buitenplaats Vroenhof.

Speciaal ontwikkelde fietsroutes
Kom op de fiets naar de Dag van het Kasteel! Bezoek eenvoudig meerdere locaties en geniet optimaal van de prachtige landgoederenzone. Aan de hand van het fietsknooppunten zijn speciaal voor de Dag van het Kasteel drie fietsroutes ontwikkeld. Bekijk de routes op dagvanhetkasteel-zh.nl

Tags

BuitenplaatsenDag van het KasteelFietsroutesKastelenLandgoederenRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top