Skip to content
Fotocredit: Stoomtrein Katwijk - Leiden

Nostalgie Pinksterweekend bij Stoomtrein Katwijk Leiden

30 mei 20223 minute read

Zodra je het station van Stoomtrein Katwijk binnenloopt, lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In het Pinksterweekend zorgen kostuumgroepen voor een extra nostalgisch tintje. Tweede Pinksterdag komen de dames en heren van de “Piepende Wielen” met hun antieke kinderwagens naar Katwijk. Zij gaan graag met de bezoekers op de foto.

Terug in de tijd

In het levende museum is altijd al veel te zien en te doen. Je komt binnen in een echt stationsgebouw waar je een ouderwets kaartje koopt. Via het perron kom je in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. Elk heel uur vertrek de stoomtrein voor een rit langs een deel van het Valkenburgse Meer. Een antieke dieseltrein met open wagens brengt de bezoekers naar de remise en natuurlijk ook weer terug naar het station. Alle gebouwen van het buitenmuseum zijn de moeite waard om te ontdekken omdat er exposities zijn ingericht. Tijdens het Pinksterweekend zorgen leden van kostuumgroepen voor extra sfeer. Tweede Pinksterdag komen leden van de “Piepende Wielen” naar Katwijk. Deze kostuumgroep heeft antieke kinderwagens van de jaren 20 tot en met de jaren 50 van de vorige eeuw verzameld. In prachtige kleding, precies passend bij het tijdperk van de kinderwagen, rijden zij ermee over het terrein van het buitenmuseum en door het binnenmuseum. In de wagens liggen levensechte baby’s. Dat levert heel mooie nostalgische plaatjes op. Jong of oud. Voor iedereen valt er dit weekend veel te genieten.

Veel te zien en te doen

In het vernieuwde binnenmuseum beleef je de geschiedenis van het smalspoor. Kinderen kunnen buiten modeltreinen met behulp van drukknoppen in beweging zetten op de grote modelbanen naast het station en voor de ingang van het museum. En eenmaal binnen in het museum zullen zij genieten van de grote kindercorner. U kunt hen vanaf het terras heerlijk zien spelen met de treinen. En u kunt dan lekker genieten van een kopje koffie of thee.

Enthousiaste reacties

In het Paasweekend van 2022 is het binnenmuseum weer heropend na een verbouwing van maar liefst anderhalf jaar. Zonder uitzondering zijn reacties van de bezoekers lovend. Het is nu een echt museum. En het is hier echt fantastisch voor de kinderen. Wij raakten niet uitgekeken en we komen gauw weer terug. Dat hebben we beloofd aan onze kinderen.

Kaartjes

Een kaartje voor volwassen kost 10 euro. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u 8 euro. De jongste kinderen mogen gratis mee naar binnen. Met het kaartje kunt u twee treinreizen maken en zowel het buiten- als het binnenmuseum bezoeken. U kunt gratis parkeren bij het Valkenburgse Meer.

Tags

KinderwagensPiepende wielenPinksterweekendRegioStoomtrein Katwijk LeidenValkenburgse meer
Gerelateerde artikelen
Back To Top