Skip to content
Pretsel zoekt een nieuw thuis. Fotocredit: Dierenambulance en hospitaal Den Haag

Energieke pyrrhura Balou en schuchter katje Pretsel zoeken nieuw thuis

7 juni 20222 minute read

Zoek je een nieuwe huisgenoot? Eentje op vier poten of misschien juist één met een snavel? Het is een drukte van belang in de opvang van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ’s Gravenhage e.o.. Een agapornis op zoek naar een partner, een ondernemende kat in de bloei van zijn leven, of juist eentje die alleen maar wil knuffelen, verliefde koppeltjes valkparkieten die samen geplaatst willen worden of een energieke kat die vooral een grote tuin wil om in rond te stuiteren… Al deze mooie dieren zoeken een nieuw huisje en het liefst nog voor de zomervakantie.

Linette Eveleens van Dierenambulance Den Haag: “Mensen weten dat wij als dierenambulance dieren vervoeren en sommige mensen weten ook dat wij in ons eigen dierenhospitaal dieren verzorgen, maar het is niet algemeen bekend dat je bij ons dieren kunt adopteren. Gezonde katten die wij met de ambulance ophalen en die geen eigenaar hebben, brengen wij direct naar het asiel. Maar katten die gewond of ziek zijn, blijven bij ons in het hospitaal. Als ze zijn opgeknapt, zoeken we een nieuw huisje voor hen. En voor vogels die als huisdier worden gehouden, zijn wij een van de weinige opvangcentra in de regio.”

Normaal gesproken lukt het goed om voor ieder dier binnen korte tijd een nieuw thuis te vinden, maar in deze maanden is dat lastig. Linette: “Mensen met vakantieplannen kiezen er terecht voor om te wachten met een eventuele “gezinsuitbreiding” tot na hun vakantie. Daarom willen we graag aan meer mensen laten weten dat je bij ons terecht kunt voor een lieve kat of een gezellig vogeltje. Zeker aan mensen die al op zoek zijn en die deze zomer thuis blijven.”

Alle katten in het hospitaal hebben een geschiedenis en daardoor een uitgebreid eisen- en wensenpakket voor de toekomst. Voor de ene kat is een tuin een harde eis, voor de andere is een tuin juist te eng, de één kan niet met andere katten en de ander wil juist samen met een andere kat geplaatst worden. En dan zijn er ook nog de vele vrolijke vogeltjes: kippen, duiven, pyrrhura’s, agapornissen, valkparkietjes en grasparkietjes bijvoorbeeld. Zij worden óf samen geplaatst óf ze zijn op zoek naar een partner om bij in te trekken.

Denk je erover om een dier te adopteren en heb je geen vakantieplannen deze zomer? Bezoek de website van Dierenambulance Den Haag: https://dierenambulancedenhaag.nl/adopteren/adoptiedieren/

Tags

Den HaagDierenambulance Den HaagDierenopvangGezinsuitbreidingRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top