Skip to content
Fotocredit: PR

Trailgroep B Tri-Team gaat als een trein!

10 juni 20222 minute read

De trail groep B van WZK Tri-Team heeft zondag een NS trail gelopen tussen de stations van Leiden en Den- Haag. NS trails zijn een concept waarbij je loopt van het ene station naar het andere station maar dan door de natuur. Er zijn in totaal 12 NS trails in Nederland. De boemeltrein werd om 08:30uur in gang gezet bij station Leiden Centraal en ging richting het Valkenburgse meer om via de Oostdorperweg zo Wassenaar binnen te lopen.

Bij de Tango stond een 2e groep lopers klaar om zich bij de 1e groep te vervoegen en zo ging de boemeltrein over in een intercity met als volgende halte het strand. De weersvoorspellingen waren niet heel gunstig om op het strand te liggen maar om te lopen was het perfect en met een windje in de rug en af en toe een kleine spetter kwam de boerderij in zicht. Deze uitspanning werd gebruikt als rustpunt omdat trailen niet op tijd gaat en bij de B groep het plezier met elkaar voorop staat en er van enige druk dus geen sprake is. Hier werd de intercity ontkoppeld en opgesplitst in 2 stoptreinen, 1 met bestemming de Tango benzinepomp en de andere had Den Haag- Centraal als eindbestemming.

Na de pauze werd de route vervolgd door het prachtige Meyendel waar we de paadjes goed kennen omdat daar wekelijks de trainingen worden gegeven, om zo bij TNO de weg over te steken richting de landgoederen Clingendael en Oosterbeek. Na het passeren van de tunnel bij het Louwman museum was het Haagse bos de volgende op het lijstje van te doorkruisen natuurgebieden, een kleine groet aan de Majesteit, hij was helaas niet thuis, en de lopers bereikte via de Bezuidenhoutseweg de eindbestemming Den- Haag Centraal. In een stationsrestauratie werd onder het genot van een goed glas bier, een heerlijke cola zero en knapperige bitterballen teruggekeken op een geslaagd avontuur dat zeker vatbaar is voor herhaling!

Denkt u, dat is wel heel gezellig allemaal, dat wil ik ook, dan kan dat! Neem dan een kijkje op onze site www.tri-team.nl. Tot snel bij het WZK Tri-Team, waar iedereen welkom is van minder snel tot heel snel en waar met elkaar plezier beleven aan de loopsport voorop staat!

Tags

HardlopenNS trailRegioWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top