Skip to content
Fotocredit: Wassenaarse Zwemloop

Wassenaarse Zwemloop op 28 augustus: ook voor hardlopers!

24 juni 20222 minute read

Op 28 augustus vindt – alweer voor de 27ste keer – de Wassenaarse Zwemloop plaats aan de Wassenaarse Slag. Tijdens de Corona-editie moest een oud plan nog even in de koelkast blijven maar die is er dan nu uitgekomen: er is dit jaar voor het eerst een hardloopwedstrijd: “de Duintrailloop” aan gekoppeld van 10 kilometer. Joost Meesters, voorzitter van de Zwemloopcommissie vertelt: “er komen deelnemers uit de regio en heel Nederland voor de Zwemloop naar Wassenaar, maar al langer speelden we met het idee om het hardlopen in de duinen als eenzijdige afstand extra aan te bieden.

We denken dat we daarmee een nog aantrekkelijker evenement creëren en dat degenen die het zwemmen in zee niet aantrekkelijk vinden maar het hardlopen des te meer, nu ook over de streep komen”.

Het parcours van de Duintrailloop is hetzelfde als van de Zwemloop en gaat vanaf het strand, naar de eerste strandopgang in de richting van Scheveningen, alwaar twee keer een rondje door de Ganzenhoek wordt gemaakt, en weer terug naar het strand. Hier wacht een heldhaftige finish op de bult voor de deur van Strandpaviljoen Sport, onze trouwe sponsor en uitvalsbasis van het eerste uur.

Er is veel aandacht voor de veiligheid van de deelnemers met de Wassenaarse Reddingsbrigade als trouwe partner van dit evenement. In de duinen wordt er voor de deelnemers van zowel de zwemloop als de trailloop.

Als vanouds is het mogelijk om de Zwemloop als duo af te leggen: een combinatie van 1 zwemmer en 1 loper. Er zijn voor zowel de solisten als de duo’s prijzen te winnen, waaronder die voor de de beste Wassenaarder(s). Ook zin om mee te doen met dit geweldige en goed georganiseerde evenement?

Aanmelden voor de Zwemloop of de Duintrailloop kan via www.wassenaarsezwemloop.nl en volg ons op Facebook en Instagram.

Tags

DuintrailloopHardlopenWassenaarWassenaarse ZwemloopZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top