Skip to content
Fotocredit: PR

Katwijk in Vogelvlucht – Samenwerking Haringrock en DUNAatelier

2 juli 20222 minute read

Vanaf vandaag, zaterdag 2 juli tot en met 8 juli zijn in Katwijk vijftien professionele kunstenaars in de buitenlucht aan het werk. Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee is het jaarlijks terugkerend evenement in het DUNAatelier aan het Duinplein bij de Vuurbaak. Het is dan een komen en gaan van kunstenaars die materialen halen, even komen eten en drinken of hun werk komen brengen dat ze gemaakt hebben op het strand, in de duinen of in de dorpen Katwijk. Rijnsburg en Valkenburg. Met als eindresultaat een mooie zomerexpositie die op zaterdag 9 juli opengaat.

Haringrock
Dit jaar vallen drie evenementen samen : Op zaterdag 2 juli de “SAR, het Search en Rescue event” dat dicht bij het DUNAatelier wordt gehouden en Haringrock dat dit jaar als bijzondere attractie een reuzenrad van 32 meter hoog op het Duinplein plaatst. De opbouw begint maandag 4 juli en vanaf donderdag 7 juli om 13.00 uur tot en met zaterdag 9 juli gaat het reuzenrad draaien voor het publiek.

Haring en verf
Dat gaat normaal gesproken niet samen. Ton Frissen van Haringrock en Jack Vlieland van het DUNAatelier hebben elk jaar overleg hoe de verschillende activiteiten elkaar niet in de weg staan of liever nog, kunnen versterken. En zo werd het idee uitgewerkt om de kunstschilders een unieke plaats te geven in het reuzenrad en van daaruit Katwijk te schilderen in vogelvlucht.

Dat levert zeker bijzondere schilderijen en tekeningen op die in het DUNAatelier van af zaterdag 9 juli te zien zijn. De schilders gebruiken het reuzenrad buiten de normale openingstijden op donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website www.schilderenaanzee.nl en www.haringrock.nl

 

Tags

DUNAatelierHaringrockKatwijkKatwijk En Plein AirRegioSchilderen aan Zee
Gerelateerde artikelen
Back To Top