Skip to content
Fotocredit: PR

Nu verkrijgbaar: Erfgoedpaspoort Atlantikwall voor kinderen – bestel gratis

2 juli 20222 minute read

Het Erfgoedpaspoort Atlantikwall is vanaf nu verkrijgbaar. Kinderen tussen de 10 en 14 jaar kunnen aan de hand van zestien bunkers, forten en musea op ontdekkingstocht langs de Atlantikwall in Zuid-Holland plus IJmuiden. Erfgoedhuis Zuid-Holland maakte het educatieve boekje in opdracht van de erfgoedlijn Atlantikwall van de provincie Zuid-Holland. Het is gratis te bestellen via onze webshop.

Over de Atlantikwall
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd door de Duitsers langs de kust van Noorwegen tot aan de Pyreneeën een keten van bunkers en andere verdedigingswerken aangelegd, de Atlantikwall. Hoewel er veel verdedigingswerken zijn vernietigd of opgeruimd, zijn er toch nog steeds locaties te bezoeken die iets vertellen over de geschiedenis van de Atlantikwall.

Het Erfgoedpaspoort Atlantikwall is een informatief opdrachtenboekje, bedoeld voor kinderen tussen de tien en veertien jaar. Het paspoort neemt kinderen mee langs zestien locaties die te maken hebben met de Atlantikwall. Elke locatie vertelt een ander verhaal, over de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog of over het gebied waar de locatie zich bevindt. Ook voor ouders/begeleiders is dit paspoort daarom interessant.

Op ontdekkingstocht met het erfgoedpaspoort
Aan de hand van het paspoort kunnen kinderen op stap langs: Bunkermuseum IJmuiden, Atlantikwallmuseum Noordwijk, Museum Engelandvaarders, Vliegveld Valkenburg, Bunkercomplex Rijksdorp, Vleermuisbunker Wassenaar, Atlantikwallmuseum Scheveningen Badhuisweg, Nationaal Monument Oranjehotel, Atlantikwallmuseum Scheveningen Kijkduin, Bunkercomplex Overvoorde, Atlantikwall-Museum Hoek van Holland, Fort 1881, Nederlands Kustverdedigingsmuseum, Biber-bunker Oostvoorne, Vestingwerken Hellevoetsluis en Bunkerroute de Punt.

Op deze locaties leren zij meer over het verleden en het belang van deze plekken. En er valt ook nog wat te winnen! Kinderen die ten minste vijf stempels hebben verzameld krijgen een spannend stripboek over de Atlantikwall opgestuurd (zo lang de voorraad strekt).

Het paspoort is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende zestien locaties, een twintigtal bibliotheken langs de kust, de VVV in Ouddorp en online te bestellen via de webshop van het Erfgoedhuis.

Bestel gratis

Tags

AtlantikwallBunkercomplex RijksdorpErfgoedhuis Zuid-HollandErfgoedpaspoortKinderenRegioTweede WereldoorlogVleermuisbunker WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top