Skip to content
Fotocredit: PR

Zwemloop Wassenaar en de Duintrailloop

13 juli 20222 minute read

Al weer voor de 27ste keer vindt op 28 augustus de Zwemloop Wassenaar plaats aan de Wassenaarse Slag en in de Ganzenhoek. Jarenlang werd deze gehouden in het laatste weekend van de reguliere zomervakantie, maar dit jaar zit het evenement een weekje later. Dat biedt wellicht perspectief voor veel sportievelingen om, nadat de koffers kampeerspullen weer op zolder zijn opgeruimd, toch nog lekker mee te doen met dit geweldige evenement aan onze nog mooiere kust!

Ga jij de uitdaging aan om deze prestatietocht, die met geen andere te vergelijken is, te volbrengen? Het weer en de zee zijn niet te voorspellen en maken dit evenement een belevenis. Zoals altijd is er een klassement voor de beste Wassenaarse Zwemloper (man en vrouw); wellicht geeft je dit het laatste zetje wat je nodig hebt!

De aanmelding vindt zoals altijd plaats bij Strandpaviljoen Sport. Het parcours bestaat uit een halve of hele kilometer in zee zwemmen en vervolgens vijf of tien kilometer hardlopen (trail) over het strand en de duinen. Het is ook mogelijk om als duo in te schrijven waarbij de één zwemt en de ander hardloopt. Veiligheid is vanzelfsprekend een heel belangrijk thema is zoals altijd in de vertrouwde handen van de Wassenaarse Reddingsbrigade.

NIEUW: De Duintrailloop
Voor het eerst zal er ook een ‘run-only’ plaatsvinden op het parcours van de Zwemloop, de Duintrailloop. De deelnemers aan dit onderdeel lopen 10 km over strand en duinen, op het parcours van de Zwemloop. Dus heb je wat minder met de zee en/of met zwemmen? Doe dan mee met deze uitdagende trailrun!

Kijk voor het programma en verdere informatie op www.wassenaarsezwemloop.nl De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Volg ons voor de laatste updates op Facebook en Instagram (@wassenaarsezwemloop en @zwemloopwassenaar)

 

Tags

DuintrailloopHardlopenWassenaarWassenaarse ZwemloopZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top