Skip to content
Fotocredit: politie Wassenaar

Politie: Toename overlast door jeugd

16 juli 20222 minute read

De politie in Wassenaar merkt een toename van overlastmeldingen, veroorzaakt door jeugd. Dat meldt de politie op haar Facebook-pagina. De overlast bestaat onder andere uit het achterlaten van rotzooi, het vernielen van goederen, het lastig vallen van mensen en geluidsoverlast (soms in combinatie met elkaar).

Dat is voor de politie aanleiding om de komende tijd meer toezicht te houden en strenger op te treden. “Wat eerst een waarschuwing en/of een goed gesprek was, wordt nu eerder een proces-verbaal”, geeft de plaatselijke politie aan in haar bericht op Facebook. 

Bij de politie bestaat de indruk dat groepsdruk een meespelende factor is. Dat kinderen uit een groep onder druk worden gezet om bepaalde dingen te doen. “Weet u met wie uw kind buiten speelt en wat hij of zij doet?” De politie verzoekt alle ouders van buitenspelende kinderen om dit thuis te bespreken.

De afgelopen dagen hebben agenten met verschillende jeugd gesproken tijdens de surveillance. De meesten waren heerlijk buiten aan het spelen. “Helaas is er een kleine groep die het voor hen verpest”, aldus de politie in Wassenaar. 

Het Facebook-bericht van de politie wordt afgesloten met een oproep: “Laten we er met elkaar voor zorgen dat Wassenaar een schone, veilige, maar zeker ook een gezellige plek blijft voor zowel jong als oud!” 

Tags

GeluidsoverlastJeugdLastigvallenmeldingenOverlastVernielingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top