Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Pixabay/Wilfried Pohnke

Check vóór 1 september of ook ú recht hebt op huur- en zorgtoeslag over 2021

1 augustus 20223 minute read

Ongeveer 1 op de 10 mensen heeft recht op huur- en zorgtoeslag. Maar heeft dit nog niet aangevraagd over 2021. Dat is zonde, want daarmee laten zij geld liggen. Misschien u ook? Check daarom snel of ook ú recht hebt op huur- en zorgtoeslag. Doe het vandaag nog, want u kunt nog tot en met 1 september 2022 toeslag aanvragen over 2021.

Benieuwd of u huurtoeslag en zorgtoeslag kunt krijgen?
Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, mag u niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog, maar ook niet al te laag zijn. U leest op Kan ik huurtoeslag krijgen? meer hierover.

Om recht op zorgtoeslag te hebben, moet u in ieder geval een Nederlandse zorgverzekering hebben. Ook mag u niet te veel verdienen. Op Kan ik zorgtoeslag krijgen? leest u hier meer over.

In 5 minuten weet u of én hoeveel toeslag u over 2021 krijgt
U kunt ook meteen een proefberekening maken. U vult uw situatie in en ziet dan of u toeslag krijgt. En hoeveel.

Vraag vandaag nog uw toeslag over 2021 aan
Dit doet u met Mijn toeslagen. Uw persoonlijke omgeving op onze website.

Hulp nodig bij het aanvragen?
Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen met uw aanvraag.

Wanneer hoort u iets van ons na uw aanvraag voor 2021?
We gaan na uw aanvraag uw toeslag over 2021 berekenen. Dat duurt langer dan normaal, omdat u de toeslag achteraf aanvraagt. Lees meer over het aanvragen van toeslagen op Ik heb toeslag aangevraagd – wanneer hoor ik iets?

Twijfelt u of u in 2022 ook recht hebt op toeslag? Dan kunt u de toeslag direct na de aanvraag weer stopzetten. Dit doet u met Mijn toeslagen. U vult als stopdatum dan 31 december 2021 in. Blijkt later dat u toch recht hebt op toeslag in 2022? Dan vraagt u dit gewoon weer aan.

Bent u zelfstandig ondernemer?
Misschien laat u dan huur- en zorgtoeslag liggen, omdat u denkt dat uw inkomen te hoog is. Maar het inkomen voor de berekening van huur- en zorgtoeslag is vaak lager dan u denkt. Wij gaan namelijk uit van uw inkomen ná aftrek van zakelijke kosten, zoals de zelfstandigenaftrek. Check wat uw toetsingsinkomen is.

Komt u in aanmerking voor de versoepeling van het urencriterium?
In 2021 gold een versoepeling van het urencriterium. Dit kan gevolgen hebben voor uw aftrekposten. En voor uw recht op huur- en zorgtoeslag.

Hebt u uitstel voor uw aangifte inkomstenbelasting?
Dan hebt u langer de tijd om huur- en zorgtoeslag over 2021 aan te vragen. U kunt deze toeslagen nog over 2021 aanvragen tot de datum waarop uw uitstel afloopt. Op Ik wil een toeslag aanvragen leest u hoe dit zit.

 

Tags

AanvragenBelastingdienstHuurtoeslagPersoonlijke administratieProefberekeningWassenaarZorgtoeslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top