Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Bram Stoof/DunAatelier

“Praetje Kunst”over Max Liebermann masterclass en workshop tekenen in DUNAatelier Katwijk

7 augustus 20222 minute read

De Duitse kunstenaar Max Liebermann kwam via zijn vriend Jozef Israëls in Katwijk terecht om daar het vissersleven te schilderen. Israëls bracht hem in contact met een andere manier van schilderen dan hij gewend was en met andere onderwerpen. Op 16 augustus om 19.30 uur houdt Helmus Wildeman in het DUNAatelier een “praetje kunst” over Max Liebermann. Wildeman is een van de initiatiefnemers van de Liebermann route in Noordwijk en heeft zich verdiept in de Duitse kunstenaar.

Na Katwijk trok Liebermann in de zomer naar Noordwijk waar hij het wat chiquere toeristenleven ontdekte en schilderde. In die jaren ontwikkelde hij zijn eigen stijl.

Bijwonen: kosten 5 euro pp. ‘Vrienden’ van het DUNAatelier gratis

Op 21 augustus komt Bram Stoof naar het DUNAatelier om van 10 tot 16.30 uur voor volwassenen een masterclass te geven.. De kunstenaar heeft al vaak, en ook afgelopen zomer, meegedaan aan Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee. Hij geeft regelmatig les.

Stoof is een veelzijdig kunstenaar die zowel traditionele schildertechnieken als het snelle buitenschilderen beheerst. De lichtval en de vormen spelen een grote rol. Grafische technieken zoals bijvoorbeeld tekentechnieken zijn hem ook niet vreemd zoals in het DUNAatelier te zien is. Er wordt op het strand, in de buitenlucht, geschilderd. Voor een lunch, drankjes en een schildersezel wordt gezorgd. Deelname: 60 euro. Wacht niet te lang met aanmelden want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden: schilderenaanzee@gmail.com of bel Lia Tjabringa, 06 34015564

De Oekraiense kunstenaar Yuliia Orlova komt naar aanleiding van haar deelname aan een expositie in juni jl. op 25 augustus een workshop tekenen geven van 10 tot 13 uur. Al onderzoekend heeft de kunstenaar in de loop der jaren haar eigen stijl ontwikkeld. De inspiratie voor haar kunst komt voort uit folkloristische motieven, sprookjesachtige figuren en ‘primitieve’ kunst. Het is een rustige manier van tekenen die spelenderwijs ontstaat. Er wordt gewerkt met aquarelverf en inkt pencils. Deelname 35 euro inclusief materiaal. Aanmelden bij Joke Bontenbal, 06 14542954, info@atelierhetsouterrain.nl

Tags

ActiviteitenBram StoofDUNAatelierKatwijkLiebermannPraetje KunstRegioYulia Orlova
Gerelateerde artikelen
Back To Top