Skip to content
Het WVV meisjes A team kampioen van Nederland in 1975. Archieffoto. Digitale bewerking: Marjanne v.d. Velde

De Wassenaarse Volleybal Vereniging bestaat 60 jaar

8 augustus 20223 minute read

Zaterdag, 30 juli 2022, was het exact 60 jaar geleden dat de Wassenaarse Volleybal Vereniging werd opgericht als tegenhanger van de Rooms Katholieke volleybal vereniging Raaphorst. Bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging was vanaf dag één – en is nog steeds – iedereen ongeacht zijn of haar geloof of afkomst van harte welkom. Uiteindelijk is (in 1973) de volleybalvereniging Raaphorst opgenomen in de Wassenaarse Volleybal Vereniging en heeft de destijds binnen de vereniging actieve badmintonafdeling zich in 1974 afgesplitst en zijn zelfstandig als BCW verder gegaan.

In deze 60 jaar kende WVV, zoals de Wassenaarse Volleybal Vereniging kortweg wordt aangeduid, veel hoogtepunten. In hun oprichtingsjaar 1962 werd het damesteam al direct kampioen in de 2e klasse. Het eerste damesteam speelde -mede door de sponsoring van meubelwinkelbedrijf Leski en regelmatig promoveren – uiteindelijk in de derde divisie van de nationale competitie. Voor een amateurvereniging behoorlijk hoog dus. De heren zijn tot in de promotieklasse geraakt.

In 1975 is het jeugdteam WVV meisjes A zelfs junioren kampioen van Nederland geworden. Diverse WVV leden zijn uitgekomen in regioteams en zelfs in het nationale jeugdteam. Helaas heeft het WVV ook wel eens tegengezeten. Zo zijn van de 14 wedstrijd-teams die op het hoogtepunt in het bestaan van WVV uitkwamen in de reguliere volleybal-competitie van de Nevobo allemaal opgehouden te bestaan en gedurende een aantal seizoenen was er zelfs geen jeugdafdeling. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat de jeugdafdeling weer een bloeiende afdeling is met zowel een meisjes- als een jongens B team in de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo.

Onze senioren spelen niet meer in de reguliere competitie. Zij spelen op hoog niveau mee in de recreatiecompetitie van de Nevobo en doen daar zeker niet voor spek en bonen mee. Zo zijn er in de voorbije seizoenen meerdere kampioenschappen behaald. In het afgelopen seizoen 2021-2022 waren de Meisjes B1 winterkampioen en het Heren1 team zelfs algeheel kampioen in poule A van de Regio West, Haaglanden. Aankomend seizoen spelen de WVV Heren 1 en Heren 2 wederom in de regio West, Haaglanden en dan respectievelijk in poule A en poule B. Een seniorenmix team speelt in de regio West, Rijnland poule B.

De festiviteiten rond dit jubileum start vanwege de zomervakantie pas eind augustus met op woensdagavond 24 augustus de eerste training in sporthal De Schulpwei en op vrijdag 26 augustus een groots BBQ-feest bij een horecalocatie aan De Wassenaarse Slag. Ben je tussen de 10 en 90 jaar oud en wil je ook sportief en gezellig bezig zijn meld je dan aan als lid van WVV.

Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal 06-24660968 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

 

Tags

JubileumVolleybalWassenaarWvv Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top