Skip to content
Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Kostenplaatje schoonmaken Wassenaarse strand nog ongewis

8 augustus 20222 minute read

Wat kost het opruimen van afval op strand? Onlangs heeft Omroep West een rondgang gemaakt bij de kustgemeenten om hierin inzicht te krijgen. Wat is de belastingbetaler kwijt aan het afval dat, ondanks de afvalbakken, toch op strand achterblijft? De Wassenaarse belastingbetaler moet nog even wachten op een antwoord op deze vraag. 

Uit het onderzoek van Omroep West blijkt dat een zomerse drukke stranddag ongeveer een kostenpost van 21.000 euro voor de gemeente Den Haag oplevert.  In Katwijk ruimen strandexploitanten zelf hun afval op binnen het door hen gepachte vak. Het schoonhouden van de vloedlijn is aan de gemeente. Dat kost ongeveer 100.000 euro per jaar voor strandschoonmaak. De gemeente Noordwijk heeft hiervoor in de Programmabegroting 2022 – 2025 een bedrag van 99.000 euro opgenomen. Volgens een woorvoerder van die gemeente betreft dit een goede indicatie van de kosten voor strandschoonmaak in de komende jaren. 

De kosten van het schoonhouden van het strand van de gemeente Westland blijven onduidelijk. Volgens deze gemeente is het schoonhouden van het strand uitbesteed. Naast het schoonmaken van het strand vallen ook andere kosten hieronder zoals het reinigen en onderhoud van de prullenbakken, het vrijmaken van de strandopgangen, het zandvrij maken van meubilair, van het fietspad en ook van bijvoorbeeld de opgang voor de reddingsbrigade.

De gemeente Wassenaar heeft nog niet gereageerd op het onderzoek van Omroep West. Ondanks meermaals aandringen volgt er geen antwoord, meldt de regionale omroep. ‘Vanwege vakanties van collega’s is het helaas niet haalbaar te reageren’, luidt volgens Omroep West de reactie van de gemeente Wassenaar. 

Onze redactie is natuurlijk ook benieuwd naar inzicht in de schoonmaakkosten. We houden een vinger aan de pols!

Bron: Omroep West

 

 

Tags

GemeenteKostenOmroep WestRegioStrandschoonmaakWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top