Skip to content
Fotocredit: PR

HartvoorWassenaar: We zijn weer aan het werk!!

19 augustus 20222 minute read

Vorige week hebben we de eerste fractie vergadering gehouden onder leiding van de kersverse fractievoorzitter Pasquale van Vliet. We beginnen vroeg, het is eigenlijk nog zomerreces, maar het is goed om met het nieuwe team even wat meer voorbereidingstijd te nemen voor de komende raadsvergaderingen.

We hebben besloten dat de fractievergadering bestaat uit de 5 raadsleden, de 2 burgerraadsleden en de wethouder. Zo houden we de lijnen kort, kunnen we veel informatie delen en blijft de kennis uit het verleden bewaard. Bovendien houden we elkaar zo lekker bij de les.

Het is best even wennen aan onze nieuwe rol. HartvoorWassenaar is 8 jaar oppositiepartij geweest om voldoende kracht te winnen voor een leidinggevende rol in de coalitie. Dan moet je verantwoordelijkheid nemen en dat hebben we gedaan. Samen met VVD, Lokaal Wassenaar! en Groen Links gaan we aan de slag, met respect voor elkaar en de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt.

Voor ons blijft het volgende gelden bij alle dingen die we besluiten:
• Is het goed voor Wassenaar?
• Is het goed voor de Wassenaarder?
• Wil de Wassenaarder het?

Met dit als uitgangspunt zullen we net zo kritisch naar ons zelf kijken als we dat deden als oppositiepartij. En dat aan de Wassenaarse kiezers ter beoordeling geven bij de volgende verkiezingen. Daarbij is het onze ambitie om weer een opkomst te hebben van meer dan 60%, in plaats van de 56% bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

We hebben nogal wat harde noten te kraken de komende tijd. Een aantal projecten uit de afgelopen raadsperiode wordt fiks duurder dan gepland. De verhoging van de OZB moeten we wel heel goed uitleggen aan de Wassenaarders. Ook wat we er mee gaan doen! En waarom het heel verstandig is. Het 30km/uur plan. Het fors verminderen van sluipverkeer. Een(beperkt) aantal nieuwbouwplannen uitzetten in Wassenaar. Het onderhoud aan ons dorp fors verbeteren. Bescherming van groen en natuur. En het was natuurlijk een klap dat we van plek 5 naar plek 28 zijn teruggevallen op de ranglijst van beste gemeentes om in te leven. Daar zullen we echt stevig aan moeten trekken om weer bovenaan de lijst te komen.

Alles bij elkaar is het heel wat. Kortom, werk aan de winkel. Pasquale, Irma, Francoise, Ber, Nicolas, Nel, Hans en Henri gaan het doen en zullen veel met u daarover communiceren.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide. Het klopt

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top