Skip to content
Fotocredit: Sintvoorieder1

Start seizoen 13 voor Sintvoorieder1 in 2022

25 augustus 20223 minute read

Stichting Sintvoorieder1 zet zich in 2022 voor het 13e jaar in om kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank, of die te maken hebben met huiselijk geweld, een Sinterklaascadeau (pakket) te geven. Zaterdag 3 september opent wethouder Philip van Veller het Sinterklaasseizoen in het pakhuis van Sintvoorieder1 in Leidschendam.

De decembermaand lijkt nog ver weg, maar in het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Dokter Van der Stamstraat 4 in Leidschendam wordt met een groot team van vrijwilligers vanaf begin september hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Sinterklaasseizoen. De verwachting is dat nog meer gezinnen dit jaar een beroep moeten doen op de stichting voor een Sinterklaascadeau (pakket), dus alle hulp is welkom!

Sinterklaas komt helaas niet overal zomaar langs. Voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas op 5 december langskomt met een cadeautje. Sintvoorieder1 vindt dat niemand dit kinderfeest mag missen. Gelukkig delen heel veel mensen deze mening.

Officiële aftrap van het Sinterklaasseizoen
Zaterdag 3 september vindt de officiële aftrap van het Sinterklaasseizoen plaats. Vanaf dat moment zijn wekelijks weer vele vrijwilligers actief in het pakhuis om te helpen met het samenstellen en inpakken van cadeaupakketten en de logistiek naar organisaties die de pakketten uitdelen aan de kinderen. Vanaf 3 september zal Sintvoorieder1 ook mensen weer actief oproepen om donaties te doen. Dit kan zowel financieel als door het schenken van cadeaus. Wethouder Philip van Veller van de gemeente Leidschendam-Voorburg komt 3 september naar het pakhuis en zal, na een rondleiding door het pakhuis, de officiële opening van het seizoen verrichten. Misschien heeft Sinterklaas zelf ook tijd om zaterdag 3 september een kijkje te komen nemen in het pakhuis?

22.500 kinderen blij maken
In de afgelopen jaren heeft de stichting Sintvoorieder1 jaarlijks meer dan 10.000 cadeaus verspreid in regio Haaglanden en Amsterdam. Dat er behoefte is aan de stichting blijkt wel uit het feit dat er afgelopen jaar maar liefst 15.500 kinderen een cadeaupakket hebben ontvangen. De prognose voor dit jaar ligt nog hoger. Het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank is aanzienlijk gestegen en door een intensievere samenwerking met de gemeente Den Haag zullen meer kinderen bereikt worden voor een Sinterklaascadeau. Dit jaar moeten 22.500 Sinterklaascadeaupakketten geleverd worden, zodat deze uitgedeeld kunnen worden aan kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede. Een aanzienlijke groei ten opzichte van 2021!

Help jij dit jaar mee met cadeautjes inzamelen?
Om het ook dit jaar voor elkaar te krijgen dat ieder kind een Sinterklaascadeau(pakket) ontvangt, kunnen we alle hulp goed gebruiken. Acties van scholen, instellingen of bedrijven om nieuw en/of als nieuw speelgoed in te zamelen, particuliere acties met vrienden en kennissen maar ook het meehelpen met het verzamelen en inpakken van de cadeautjes op de inzamelingsavonden als pakhuismedewerker. Er zijn talloze manieren om Sintvoorieder1 te helpen.

Sintvoorieder1 zoekt nieuw pakhuis

Sintvoorieder1 heeft dit jaar zelf ook een wens op het verlanglijstje staan. De stichting is namelijk dringend op zoek naar een nieuwe locatie om het pakhuis te vestigen. Begin 2020 is het pakhuis van Sintvoorieder1 verhuist van de Binckhorst in Den Haag naar het oude Landal GreenParks gebouw (Triadome) aan de Dokter van der Stamstraat 4 in Leidschendam. Het pand wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor appartementen. Het is daarom het laatste jaar dat Sintvoorieder1 in dit pakhuis terecht kan.

Wil je meer weten over hoe je kunt helpen, wil je doneren of heb je een tip voor een nieuwe locatie voor ons pakhuis? Kijk voor meer informatie op www.sintvoorieder1.nl, check de Facebookpagina en Instagram of stuur een email naar info@sintvoorieder1.nl

Tags

KinderenRegioSinterklaasSintvoorieder1Voedselbank
Gerelateerde artikelen
Back To Top