Skip to content

Ontdek Nationaal Park Hollandse Duinen van 24 september t/m 2 oktober

5 september 20222 minute read

Van 24 september t/m 2 oktober 2022 vindt De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen plaats. Een week speciaal voor inwoners en bezoekers, vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en waardevol het gebied is.

Gebied om te koesteren
Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom, van zee tot de laatste landinwaarts gelegen strandwal, met waardevolle natuur, bijzondere landschappen en cultuurhistorie. Maar ook met dorpen, steden en economische bedrijvigheid. De ruim 50 organisaties die zorgen voor Nationaal Park Hollandse Duinen bieden inwoners en bezoekers een week vol activiteiten om het gebied te beleven.

“Na de succesvolle editie van 2021 organiseren we dit jaar voor de tweede keer De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen. Tijdens deze week laten we inwoners en bezoekers zien wat voor moois Hollandse Duinen te bieden heeft en hoe waardevol en bijzonder het gebied is. Veel mensen weten niet dat ze in een nationaal park wonen. Door ze kennis te laten maken met het gebied en te laten ervaren hoe bijzonder het is, hebben ze een leuk uitje, maar krijgen ze ook de motivatie om het gebied te koesteren. Zo zorgen we met elkaar voor een veerkrachtig en beleefbaar gebied.”, aldus Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen.

Zoveel te ontdekken
In Nationaal Park Hollandse Duinen is van alles te vinden. Zee, strand, duinen, valleien, meertjes, bollenvelden, bos, strandwallen en strandvlakten. Het is een gebied rijk aan historie, met oude binnensteden, statige landgoederen, trekvaarten en de Atlantikwall. Er is zoveel te doen en te zien, je wordt hier steeds verrast. Dat vindt ook Maurits von Heijden, gebiedsmarketeer van Wassenaar-Voorschoten Marketing:
“Het gebied van Wassenaar-Voorschoten ligt middenin Nationaal Park Hollandse Duinen. Zowel in onze regio als in het gehele gebied van Hollandse Duinen vind je prachtige en veelzijdige landschappen, interessante cultuur(historie) en leuke activiteiten. Er is zoveel te ontdekken. De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen biedt hiervoor volop gelegenheid!”.

Activiteiten Week van Nationaal Park Hollandse Duinen
De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen staat bol van leuke, interessante activiteiten om kennis te maken met het gebied. Denk aan excursies bij buitenplaatsen en landgoederen, sleepnetvissen in Noordwijk, familie-activiteit ‘Ontdek de ranger in jezelf’, bezoek aan een druivenkwekerij en een tijdreis door het Haagse Bos. Liever zelf op pad? Ook dat kan tijdens de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen met de vele ontdek-het-zelf-activiteiten. Bekijk het hele programma via www.nphd.nl/deweekvan

NPHDWeekvanNPHD

 

 

Tags

ActiviteitenNationaal Park Hollandse DuinenRegioWeek van Nationaal Park Hollandse Duinen
Gerelateerde artikelen
Back To Top