Skip to content
Fotocredit: Rijksvastgoedbedrijf

Minister Hugo de Jonge brengt bezoek aan bouwlocatie Valkenhorst

8 september 202256 second read

‘Een gigantisch gebied met enorm veel mogelijkheden’. Hugo de Jonge heeft gisteren kennisgemaakt met project Valkenhorst en de collega’s die aan deze toekomstige woonwijk werken. Voor deze woonwijk op voormalig vliegkamp Valkenburg in Katwijk zetten we 330 hectare rijksgrond in. Vanuit de verkeerstoren kijkt de minister over het plangebied en ziet hij waar de woningen zullen komen: ‘Een gigantisch gebied met enorm veel mogelijkheden.’

Waar hebben we het allemaal over gehad tijdens zijn bezoek? Een hoger bouwtempo, de komst van #flexwoningen en woningen voor verschillende inkomensgroepen. En hoe gaat dat eruit zien? Maar liefst 5600 woningen, scholen en winkels én veel groen. Uniek aan dit project is dat we niet alleen de grond verkopen maar ook het gebied inrichten, samen met de gemeente Katwijk, gemeente Wassenaar en BPD Gebiedsontwikkeling.

Dit gaat verder dan de aanleg van wegen en de plekken voor scholen en winkels. In het gebied komt veel ruimte voor parken, groene speelplekken en bevaarbare kreken die overtollig regenwater kunnen opvangen. We dagen de markt uit om straks met duurzame bouwplannen te komen.

Meer weten over het project Valkenhorst? Klik hier voor meer informatie over bouwlocatie Valkenhorst

Tags

BezoekHugo de JongeKatwijkRegioRijksvastgoedbedrijfValkenhorstWoningbouwlocatie Valkenburg
Gerelateerde artikelen
Back To Top