Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Heerlijke debuutwedstrijd Blauw-Zwart JO8-1 ‘Orange Transport-brigade’ in Hoofdklasse

9 september 20222 minute read

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Na een intensieve voorbereiding met wedstijden tegen Voorschoten’97 (16-6 winst) en UVS (7-6 verlies), teams die beide ook bij ons in de competitie zitten, begon afgelopen zaterdag dan eindelijk de competitie voor de boys van Blauw-Zwart JO8-1: Jack, Pim, Joshua, Chris, Brendan, Zakariya en Bowis. Dit jaar mogen ze hun kwaliteiten laten zien in de hoogste klasse voor deze leeftijdscategorie, de Hoofdklasse.

Als eerste de uitwedstrijd bij UVS JO8-1, een gerenommeerde club in de regio. Vorige week nipt verloren en toen bleek al dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Dit kon dus wel eens een spannende openingswedstijd van het seizoen gaan worden.

De Orange Transport-brigade kwam op 1-0 achterstand maar al snel kantelde de wedstrijd en zorgde Bowis (2 keer) en Joshua met mooie uitgespeelde aanvallen dat er 1-3 op het scorebord verscheen. UVS, met technisch vaardige spelers die ook het fysieke duel zeker niet schuwden, probeerde de aanval te zoeken, maar onze verdediging (Chris, Pim en Brendan en Jack) hield lange tijd goed stand en zorgde er voor dat de aanvallen onschadelijk werden gemaakt. Gelukkig hebben wij met Zakariya ook nog een zeer betrouwbare doelman. De verdediging kon echter uiteindelijk niet voorkomen dat UVS toch nog met een gelijke stand, 3-3, de rust in ging.

Na de rust scoorden beiden teams nog 1 keer, waarvan Jack uit een vrije trap. Eindstand dus 4-4, maar met mooie aanvallen van beide kanten had de eindstand ook zomaar 7-7 of zelfs een kleine overwinning voor de Blauwen kunnen zijn.

Een meer dan verdiend punt voor de Orange Transport-brigade in deze heerlijke debuutwedstrijd. Volgende week spelen de JO8-1- boys de thuiswedstrijd tegen Quick-Boys uit Katwijk. Laten we hopen op wederom een heerlijke wedstrijd.

 

Tags

Blauw-ZwartJeugdvoetbalVoetbalWassenaar
Back To Top