Skip to content
Wethouder Van Sloten. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Rij veilig: de scholen zijn weer begonnen!

15 september 20222 minute read

“De scholen zijn weer begonnen”. Deze campagne geeft aandacht aan de verkeersveiligheid voor de jonge verkeersgebruikers. Wethouder Aart van Sloten fietste een rondje langs basisscholen om met leerlingen en docenten in gesprek te gaan over de verkeersveiligheid rondom scholen.

De zomer is voorbij en dat betekent dat het weer druk is op de weg met fietsers en auto’s. Jonge leerlingen moeten wennen aan het verkeer. Automobilisten moeten rekening houden met de toegenomen drukte. Vlak na de zomervakantie vinden er meer verkeersongelukken plaats. Daarom wordt door scholen en de overheid juist in deze periode aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid.

Te druk en te hard

Aart van Sloten is langs geweest bij de Sint Jozefschool, de Nutsschool en de Herenwegschool en is hier in gesprek gegaan met de schooldirecteuren en leerlingen. Veel van de kinderen gaven aan regelmatig met de fiets of lopend naar school te komen, maar zich niet altijd veilig te voelen. Vooral het oversteken bij drukke kruispunten en wegen waar hard wordt gereden zijn veel genoemde punten. De opgehaalde wensen en aandachtspunten van de scholen en leerlingen worden voorgelegd aan de verkeerskundigen van de gemeente.

Pas je aan en geef ruimte
De afgelopen jaren is de veiligheid voor kwetsbare weggebruikers meer in het geding gekomen, en zien we een opwaartse trend van het aantal geregistreerde fietsongevallen. Om dit te keren houdt de gemeente bij de invoering van 30km/u expliciet rekening met de veiligheid voor fietsers.

Van Sloten benadrukt dat het begint met ons eigen gedrag. “Beter opletten werkt, ben extra alert op je snelheid tijdens school haal- en brengtijden. Geef ruimte aan de jonge weggebruikers. Verkeersveiligheid maken we met z’n allen.”

OSZWB

 

Tags

GemeenteOnze scholen zijn weer begonnenScholierenVeilig verkeerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top