Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 komt net te kort tegen Quick Boys

16 september 20222 minute read

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd tegen Quick Boys op het programma. Het ‘echte’ grasveld lag er, ondanks de overvloedige regenval, prima bij. De weersomstandigheden waren prima, supporters die in grote getalen aanwezig waren (waarvoor dank) en een door Eetcafe Bozlust gesponsorde wedstrijdbal. Kortom: niets stond een attractieve wedstijd op sportpark De Schulpwei in de weg.

De JO8-1-boys begonnen de wedstrijd voortvarend en kwamen al snel op een 1-0 voorsprong. Kort daarna kwam Quick Boys weer op gelijke hoogte via een afstandsschot dat op het natte gras extra vaart meekreeg, waardoor onze keeper Zakariya kansloos was. De ‘Eetcafe Bozlust-brigade’ was de eerste 15 minuten niet onder indruk en vervolgde de wedstrijd met mooie, vanuit achter opgebouwde aanvallen. Dit resulteerde in een ruimere voorsprong. Daarna kantelde de wedstrijd echter.

Het spel van Quick Boys bestond voornamelijk uit afstandsschoten en ‘lange ballen naar voren’, gecombineerd met één goede speler en een gezonde dosis fysieke kracht bij sommige spelers. De verdediging van de Blauwen kreeg hier geen vat op. Het resulteerde in een zeer doelpuntrijke wedstrijd met, naast veel onbenutte kansen aan beide kanten en mooie reddingen van onze keeper, ook veel mooie doelpunten die op ESPN zeker meedingen naar ‘doelpunt van de week’.

Het scoreverloop was zo dat de Blauw-Zwart JO8-1-brigade het grootste deel van de wedstrijd de voorsprong had. Uiteindelijk scoorde Quick Boys er in het laatste kwart van de wedstrijd toch een paar doelpunten meer, zodat de eindstand 9-11 was. De einstand verklapt dat beide teams qua score aan elkaar gewaagd waren. Het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. De trainers en de toeschouwers waren echter van mening dat dit een onnodige nederlaag was. In het voetbal is naast aanvallen ook verdedigen een belangrijk onderdee. Hier wordt dus de komende week bij de trainingen de nadruk op gelegd.

Komende week speelt de JO8-1 wederom een thuiswedstrijd en wel tegen DWO uit Zoetermeer. Spelen in de Hoofdklasse is al met al een zeer leerzame ervaring voor deze jonge spelersgroep. Laten we hopen op wederom een spectaculaire, doelpuntrijke wedstrijd waar de JO8-1-boys de overwinning over de streep gaan trekken.

Tags

Blauw-ZwartJeugdVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top