Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 ‘De Broodjes Bar-brigade’ blaast DWO omver

23 september 20222 minute read

Na 1 gelijk spel en 1 zeer onnodige nederlaag was het tijdens de afgelopen trainingsweek duidelijk dat de Blauw-Zwart JO8-1-boys snakten naar een overwinning. “Je speelt zoals je traint” is een veel gehoorde uitspraak en dat was ook het uitgangspunt tijdens de trainingen afgelopen week: scherp en geconcentreerd trainen.

De trainersstaf was tijdens de wedstijdbespreking in de kleedkamer al duidelijk: het gevoel was dat deze wedstrijd gewonnen zou gaan worden. Wat een vooruitziende blik hebben deze mensen toch! Met een straffe noordwester wind, wederom gesteund door vele toeschouwers en op een prima bespeelbaar veld startte de JO8-1-boys met de door ‘De Broodjes Bar’ beschikbaar gestelde wedstrijdbal aan de 3e wedstrijd in deze poule. Al snel was duidelijk dat er maar 1 team was dat voetbalde en diverse kansen bij elkaar speelde. Het duurde dan ook niet heel lang voordat de 1-0 in het netje lag.

Het was duidelijk dat de boys een maatje te groot waren voor de leeftijdsgenoten uit Zoetermeer. Mooie, van achteruit opgebouwde aanvallen gecombineerd met acties van de spitsen op de helft van de tegenstander, het was bij vlagen genieten voor de toeschouwers. Het is dat het vizier van de spitsen vaak niet helemaal op scherp stond, de laatste pass niet zuiver was of de tegenstander op het laatste moment nog in een ultieme poging een scoringskans wist te voorkomen, want anders was de eindslag in plaats van 8-1 ruim in de dubbele cijfers geëindigd. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende spelbegeleider, waren ‘De Broodjes Bar’-boys dan ook uitzinnig van vreugde.

Zoals zo vaak wordt benadrukt is voetbal een teamsport. De aanvallers kunnen niet zonder de verdedigers en andersom. Vaak staan de spitsen met hun doelpunten in het middelpunt van de belangstelling, maar de verdedigers verdienen evenveel aandacht. De verdedigers stonden tijdens de wedstijd echt hun mannetje. Geconcentreerd verdedigen, de bal vervolgens via de zijkanten naar de spitsen spelen, een actie maken als het kan en af en toe ‘een koekie’ uitdelen tot de scheidsrechter fluit….. het was allemaal zichtbaar.

Morgen spelen de Blauw-Zwart JO8-1-boys uit tegen Voorschoten’97. Wederom een leuke wedstijd en een mooi podium voor deze spelers om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Tags

Blauw-ZwartJeugdJO8-1VoetbalWassenaarWestrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top