Skip to content

Babette van Veen met Peutervoorstelling in Theater Warenar Kinderboekweek

28 september 20222 minute read

Woensdag 5 oktober kruipt Babette van Veen (zangeres en actrice in o.a. GTST) in de huid van Juffrouw Van Dale, een echte voorlees Juf die ook nog liedjes zingt! De Juffrouw woont in de bibliotheek en soms, heel soms komt ze tevoorschijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Moet jij wel eens niesen? Grote kans dat Juffrouw Van Dale dan in de buurt is.  Als zij haar neus laat zien, weet je dat er een mooi verhaal op komst is.

We vroegen aan Babette of zij zelf vroeger vaak werd voorgelezen… “Mijn ouders hebben mij, zoals ik het mij herinner, niet zo heel veel voorgelezen, maar als kind was ik vanaf het moment dat ik zelf kon lezen een echte boekenwurm. Dat fijne gevoel van wíllen lezen zou ik kinderen graag meegeven. Ik heb als moeder wel geprobeerd om elke dag voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. Soms wel echt tot vervelens toe hoor, steeds maar weer datzelfde verhaaltje, maar er zaten ook echt boekjes tussen waar ik nog met plezier aan terugdenk.”

Welke dan bijvoorbeeld? “De Gruffalo’ vond ik leuk, ‘Het monster in de put,’ en ‘Wolf!!’ Die heb ik ook bewaard. Mijn zoon zei laatst ‘een boek gooi je toch niet weg mam’. Dat vond ik wel echt leuk om te horen. We hebben een paar huizen verderop zo’n kastje bij mensen in de tuin, waar je boeken in kunt stoppen. De Buurtbieb, daar maak ik graag gebruik van.”

En waar gaat de voorleesvoorstelling ‘Juf Van Dale vertelt verhalen’ over? “Juffrouw Van Dale is een bibliothecaresse van de oude stempel, die ‘s nachts de bieb op orde houdt. Ze leest een verhaaltje voor over ‘Beertje’, een meisje wiens vader dierenarts is. Op zaterdag mag zij mee naar het dierenpark om te helpen. Het trekt een parallel tussen kinderen op het schoolplein en aapjes in het dierenpark. Er zitten liedjes in en prachtige illustraties van Annelinde Tempelman, die samen het verhaal vertellen, zodat het niet alleen voorlezen is uit een boek. Het is heel kleurrijk en niet te spannend, omdat het echt voor de kleintjes is. (3+)

Woensdag 5 oktober – 14.30 uur | Theater Warenar
Kaarten via de website www.warenar.nl/programma-22-23

Of aan de kassa op maandag en woensdag tussen 10.00 – 14.00 uur

Tags

Babette van VeenPeutersPeutervoorstellingTheater WarenarvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top