Ga naar hoofdinhoud

GroenLinks Wassenaar doet mee met SDG Action Days

29 september 20222 minute read

Van 23 t/m 27 september was het wereldwijd SDG Action Days. Deze dagen heeft als doel om de zeventien SDG’s (Sustainable Development Goals) onder de aandacht te brengen. Deze zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 opgesteld en lopen tot 2030 en zijn een kompas voor het inrichten en bereiken van een duurzame wereld. Sinds 25 september 2019 is onze gemeente ook een SDG-gemeente. Ter gelegenheid van de SDG Action Days heeft De Groene Meent en wijkgemeenschap Groot Deijleroord samen met gemeente en Avalex een buurtactie Trash & Treasures georganiseerd. 

Ter afsluiting van de SDG Action Days heeft de gemeente de Klimaattafel, waarbij Wassenaarders samenkomen die willen verduurzamen en kennis delen, georganiseerd. Tijdens deze Klimaattafel kregen de aanwezigen een inspirerend verhaal te horen van Niels de Zwarte over de wereld van de stadsnatuur. 
Een van de gepresenteerde bewonersinitiatieven was Samen Slim Rijden-Wassenaar waar alle Wassenaarders aan mee kunnen doen indien je elektrisch wilt rijden maar niet elke dag een eigen auto nodig hebt. We zien steeds vaker dat er een groeiend besef is dat we niet alles hoeven te bezitten en dat er een shift ontstaat naar focus op gebruik.

Er was ook een fototentoonstelling waarbij Wassenaarders of Wassenaarse initiatieven zoals bijvoorbeeld Samen Slim Rijden-Wassenaar (elektrische deelauto’s) of Trash & Treasures (buurtactie hergebruiken van spullen) zijn gefotografeerd en verbonden aan een duurzame ontwikkelingsdoel. Ook een foto met Wassenaarder Michel Porro. Hij is co-auteur van de recent uitgekomen Klimaatalmanak. Michel Porro zal bij de volgende Klimaattafel begin december zijn verhaal vertellen. Deze Klimaatalmanak is nu al verkrijgbaar bij de lokale boekhandel De Kler.

GroenLinks Wassenaar kiest voor een groene toekomst en wil graag samen met de inwoners samenwerken aan het duurzaam maken van Wassenaar. Doe je ook mee?

Bestuur GroenLinks Wassenaar

Foto onder: SDG vlag wordt gehesen door de wethouder Aart van Sloten bij de Raadhuis De Paauw

IMG 0043GL

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top