Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

JO8-1 ‘Stefan Seijsener Timmerbedrijf-brigade’ overklast Voorschoten ’97

1 oktober 20222 minute read

Afgelopen zaterdag vertrok de Blauw-Zwart JO8-1-zaterdagochtendfamilie voor de wedstrijd tegen Voorschoten ’97 JO8-1. Wederom een gerenommeerde vereniging binnen de regio, waar het op het sportcomplex om 8.00 uur al een drukte van belang was. Voor de technische staf ook een bijzondere wedstrijd.

De vader van een van de spelertjes van Voorschoten’97 is een goede bekende. Hij heeft vele jaren zijn voetbalkunsten op sportpark De Schulpwei vertoond. Prestige stond er dus ook op het spel, al manoeuvreerde hij Voorschoten’97 de voorafgaande week duidelijk in de underdogpositie. In de voorbereiding hebben we namelijk al een oefenwedstrijd tegen Voorschoten’97 gespeeld. De Blauwen wonnen toen met 16-6, maar zoals u weet, resultaten uit het verleden……. Na de overwinning van vorige week tegen DWO was het gevoel bij de ‘Stefan Seijsener Timmerbedrijf-brigade’ goed. Ondanks het vroege tijdstip en de regen hadden de boys er veel zin. Gelukkig vertelde de ‘Marjon de Hond’ binnen het team dat het de gehele wedstrijd droog zou blijven. Dat was een goed vooruitzicht, zeiden we. Maar waarschijnlijk had ze de buienradar van Valencia nog aan staan.

Al snel was duidelijk dat de Blauwen hun fysiek sterkere leeftijdsgenoten van Voorschoten’97 met goed positiespel en combinatievoetbal de baas waren. Wederom werd er van achter uit goed opgebouwd en de spitsen aangespeeld. De tegenstander had hier vaak geen antwoord op en dit resulteerde na 20 minuten al in een ruime voorsprong. Bij het ingaan van het derde kwart bleek dat de weersverwachting in Valencia niet hetzelfde is als in Voorschoten. Windje tegen en de regen zorgden ervoor dat het spel er niet beter van werd. Desondanks werd er door de ‘Stefan Seijsener Timmerbedrijf-brigade’ nog een aantal keer gescoord. De einduitslag was 2-12, maar als onze spitsen hun vizier iets scherper hadden afgesteld, zou de uitslag nog hoger uitgevallen zijn.

De vele toeschouwers die de regen en wind hadden getrotseerd, keerden weer voldaan huiswaarts. Weer een mooie overwinning voor Jack, Bowis, Pim, Chris, Brendan, Zakariya en Joshua. Niet veel later bleek dat het team ook haar eigen video-analist heeft. Circa 80% van de wedstrijd is door haar op video vastgelegd. De technische staf zal hier de komende week uiteraard intensief mee aan de slag gaan om het spel verder te verbeteren. Vandaag speelt Blauw-Zwart JO8-1 om 9 uur thuis tegen RKAVV.

Tags

Blauw-ZwartJeugdJO8-1VoetbalWassenaar
Back To Top