Skip to content
Fotocredit: Samuel van Leeuwen

12 jaar Soldaat van Oranje – De Musical in teken van generaties 

4 oktober 20222 minute read

In oktober viert Soldaat van Oranje – De Musical zijn twaalfjarig bestaan. In de afgelopen twaalf jaar is de voorstelling door meer dan 3,2 miljoen bezoekers van alle generaties bezocht. Sinds de première op 30 oktober 2010 is er een nieuwe generatie jongeren bijgekomen die op een toegankelijke manier kennis kan maken met een belangrijk deel uit de Nederlandse geschiedenis.

Het 12-jarig jubileum staat dit jaar daarom nog meer in het teken van: ‘Geef de geschiedenis door aan volgende generaties’. In alle families bestaan persoonlijke verhalen over de oorlog. Verhalen die van belang zijn en die het waard zijn om door te vertellen. Door (groot)ouders aan (klein)kinderen. Door ouderen aan jongeren. De voorstelling geeft vaak aanleiding om deze verhalen door te geven en zo de herinnering levend te houden.

Oproep publiek
Het publiek wordt opgeroepen onderstaande vraag te beantwoorden (via instagramfacebook of website) en maakt zo kans om aanwezig te zijn bij de viering van het jubileum op zondagmiddag 30 oktober:

Ken jij iemand die minimaal 12 jaar jonger of ouder is dan jij en met wie jij graag naar de jubileumvoorstelling zou willen gaan? Laat ons weten waarom jij de geschiedenis wilt doorvertellen en waarom je juist met diegene de voorstelling wilt bezoeken.

Meer informatie via: soldaatvanoranje.nl/12jaar

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh. De voorstelling is in een regie van Theu Boermans, met een script van Edwin de Vries, met liedteksten van Pamela Phillips Oland, muziek van Tom Harriman en in een decor van Bernhard Hammer.

Tags

GenaratiesKatwijkMusicalOproepRegioSoldaat van Oranjetheaterhangaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top