Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

HartvoorWassenaar: fatsoen in de Wassenaarse gemeenteraad?

6 oktober 20223 minute read

We zijn toch wel verrast en ook een beetje teleurgesteld door het gedrag van (een deel) van de oppositie. Zelfs in die mate dat we bij hoge uitzondering opschrijven wat we er van vinden.

De oppositie, bestaande uit CDA, D66, PvdA en DLW heeft samen 6 van de 21 zetels.

CDA en D66 zaten tot aan de verkiezingen al meer dan 10 jaar op het pluche en moesten toch even omschakelen toen ze in de oppositie kwamen. 

Om zich te laten gelden als oppositiepartij komt CDA kort na de installatie van het nieuwe college met kritische vragen over de havenkade. “Hoe is het zo kunnen komen dat  er een enorme budgetoverschrijding (van €2,0mln naar €4,2mln) is”. Maar het CDA weet  verdraaid goed dat de kersverse wethouder net tegen een (groot) probleem is opgelopen. Dat probleem is het gevolg van besluiten in de vorige raadsperiode van haar eigen CDA wethouder, die nu als raadslid ineens kritisch is over de havenkade. Wij waren verrast. Maar het nieuwe college lost de problemen wel op.

Een tweede onderwerp was een motie, medeondertekend door D66 en CDA, waarin het college opgedragen wordt om de Rekenkamer of een derde partij onderzoek te laten doen “naar de besluitvormingsprocessen gemeente Wassenaar”.

Dit was vooral gebaseerd op projecten die in het verleden volledig uit de hand zijn gelopen (Storm van ’s Gravezandeweg, Molen, Havenkade, Beeldkwaliteitsplan winkelcentrum, Warenar, Sporthal, jeugdzorg, verkeersregelinstallatie) en waarmee miljoenen zijn verspeeld.

We waren wederom verrast. CDA en D66 , zaten tot 28 juni samen in het college. En dan nu tegen het nieuwe college zeggen dat ze iets aan de tekortkomingen van besluitvormingsprocessen moeten doen? D66 wilde graag “helpen” om de problemen op te lossen. Slecht verhaal. CDA en D66 hebben 12 jaar de tijd gehad om het op te lossen. En dan binnen 3 maanden het college opdragen om onderzoek te laten doen?

Wij zijn nu ongelooflijk hard bezig met repareren en opbouwen van de organisatie en het verbeteren van besluitvorming.

We hebben heel duidelijk omschreven waarom we dit ongepast vinden. In fatsoenlijke bewoordingen. Maar wel duidelijk. In de raad. We hebben ze gezegd dat we dit op een goedkope manier politiek voeren vinden. Met name D66 had het hier heel moeilijk mee. En heeft daar een stukje over in de krant gezet.

HartvoorWassenaar heeft nooit in haar stukjes in de krant namen van lokale politici gebruikt. Nooit. We noemden alleen namen van partijen en coalities. Maar nooit namen van personen. CDA en D66 daarentegen, schromen er niet voor om namen van mensen van HartvoorWassenaar vooral in negatief daglicht te stellen. Mogen ze blijven doen. Vrijheid van meningsuiting en zo. Maar wij zullen het nooit, maar dan ook nooit doen.

Beste CDA en D66, steek je hand in eigen boezem.

We roepen de oppositie op om met meer fatsoen oppositie te voeren. Als de oppositie voor een constructieve benadering kiest, dan kunnen we samen zaken doen. Anders wordt het moeilijk. 

We laten het hierbij. Want we willen vooral hard werken aan wat we onze kiezers hebben beloofd. Samen met de coalitiepartners VVD, LokaalWassenaar! en GroenLinks. En geen tijd aan onzin besteden. Het is al moeilijk zat en we moeten bergen verzetten om iets voor de Wassenaarders voor elkaar te krijgen.

Onze missie: Goed ambtelijk apparaat, goede financien, verbetering verkeer, en bescherming en onderhoud natuur en groen. Goede zorg. Daarnaast willen we een assertieve gemeente zijn. We moeten de komende 4 jaar weer “in control” komen. Met fatsoen. 

HartvoorWassenaar, het hele team.

Solide. Het klopt

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top