Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Peggy Verweij

Boeiende strijd tussen de WVV meisjes B1 en de meisjes B1 van Sovicos

10 oktober 20222 minute read

Het leek een gemakkelijke wedstrijd te worden voor de meisjes B1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging maar nadat in no-time, via 13-5 en 21-11 de eerste set met 25-11 werd gewonnen kantelde in de 2 volgende sets de wedstrijd volledig. Een wisseling van speelsters bij Sovicos bracht in set 2 de nodige spanning. De teams hielden elkaar voorbeeldig in evenwicht. Via 13-13 en 17-17 kwam 18-19 op het scorebord.

Jammer genoeg ging op dat moment WVV slordig spelen. Vooral de service mislukte hopeloos. 21-25 set verlies. Ook in set 3 bleef WVV slecht serveren. Zij probeerden wel, via het in 3e spelen van de bal, het Sovicos lastig te maken maar dat kwam niet ‘goed uit de verf’. Sovicos ‘slim’, speelde namelijk vrijwel alle ballen in één keer terug en dat brak WVV op. Het netjes volleyballen door WVV werd in deze set niet beloond: 13-25. Dan moet het dus in set 4 gebeuren. En dat lukte.

WVV kwam beter in haar spel. Kelly Lim blonk daarbij uit door de bal veelvuldig krachtig over het net te spelen. Mede door haar werd via 7-7 een belangrijke voorsprong van 17-9 behaald. WVV moest nog enkele tegenpunten incasseren maar de setwinst kwam bij 25-21. Het twee – twee gelijke spel zou vorig seizoen de einduitslag zijn echter de Nevobo heeft besloten dat met ingang van dit seizoen er bij de 2-2 stand, ook bij de jeugd, een 5e set gespeeld moet worden. Dus het speelveld weer in.

WVV start voorbeeldig en veroverd met verdienstelijk volleybal een 7-3 voorsprong. Bij 8-4 wisseling van speelveld. Helaas ging op dat moment de WVV service weer mis. In de tussenstand sloop Sovicos dichterbij. Bij 9-9 was de stand weer gelijk. WVV kwam zelfs op een 10-11 achterstand. Wat nu? Zal een time-out helpen? Ja dus. De spanning steeg tot grote hoogte. Niet alleen bij de speelsters maar zeker ook, aan het geschreeuw te horen, bij de toeschouwers op de tribune.

De WVV-sters putten daar kracht uit. Terwijl de zenuwen alleen maar toenam komen zij op 14-14. En dan.. gejuich en gehos…. 15-14! WVV denkt al gewonnen te hebben. Nee dus. 2 punten verschil is vereist. Weer het speelveld in. Service voor WVV. Een balwisseling en dan… ja hoor de bal op de vloer bij Sovicos: 16-14 en een 3-2 winst voor de WVV meiden. Bravo.

Ook volleyballen? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl

Tags

DamesMB1VolleybalWassenaarwedstrijdverslagWvv Wassenaar
Back To Top