Skip to content
Fotocredit: RijnlandRoute

Flora en fauna langs de RijnlandRoute – Beuk

13 oktober 202234 second read

Geen Europese boom is zo indrukwekkend als de beuk. Beuken kunnen tot 40 meter hoog worden. Ook de breedte van de kroon draagt bij aan de majestueuze indruk. De beuk vind je op verschillende plekken langs de RijnlandRoute terug. Bijvoorbeeld als eiken-beukenbos langs de Rijksstraatweg in Wassenaar.

Dit bos is onderdeel van de ecologische verbinding tussen duinen en landgoederengebied. Ook langs de A44 zijn beuken aangeplant. Benieuwd naar de kenmerken van de beuk en de aantallen die langs de RijnlandRoute geplant worden? Je leest het op de pagina over de beuk.

Meer weten over de groencompensatie?
Je leest alles over de groencompensatie binnen de RijnlandRoute op de pagina flora en fauna.

Tags

BeukFlora en faunaRegioRijnlandRouteWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top