Skip to content

GroenLinks Wassenaar blij met de Regenboogvlag voor inclusie en onderlinge verbinding

13 oktober 20222 minute read

Zoals elk jaar was het afgelopen dinsdag 11 oktober Coming Out Day. Coming Out Day is een internationale dag van aandacht en respect voor LHBTI’s en queerpersonen. Belangrijke boodschap van deze dag is: jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. Voor GroenLinks Wassenaar is het belangrijk dat je mag zijn wie je bent en houden van wie je wilt.

Daarnaast was er op deze dag de onthulling van de Regenboogvlag in de sporthal Schulpwei. Deze Regenboogvlag is handgemaakt door de werkgroep ‘We Zien Elkaar’ ter gelegenheid van inclusie en de onderlinge verbinding. Uiteindelijk komt de Regenboogvlag in de nieuwe sporthal te hangen.
Werkgroep ‘We Zien Elkaar’ is een initiatief van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar en helpt inwoners om hun geluk en dat van hun omgeving te verbeteren. Streven is dat iedereen mee kan doen in Wassenaar. 

Tegelijkertijd wordt er ook hard gewerkt aan het opstellen van een Lokale Inclusie Agenda waar iedereen mee kan doen: jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, gender, seksuele voorkeur, inkomen, talenten en beperkingen. Ook hier is het uitgangspunt dat iedereen kan meedoen in Wassenaar. Er worden hiervoor bijeenkomsten georganiseerd en meer informatie is te vinden op www.wassenaar.nl/inclusie-agenda-wassenaar

Meer info over SMOW: www.smowassenaar.nl

Fractie GroenLinks Wassenaar

Bijschrift foto: Werkgroep ‘We Zien Elkaar’ samen met commissielid Marvin van der Nat en raadsleden Susanne van Eps-Habibe, Gerbrand Nijman, Maria Bellekom-Vogels en Charlotte Rogge-Schneider

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top