Skip to content
Fotocredit; Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 ‘Restobar Chester-brigade’ laat ook Katwijk kansloos

15 oktober 20223 minute read

De zaterdag begon al vroeg voor de ‘Blauw-Zwart JO8-1-zaterdagochtendfamilie’. De uitwedstrijd bij Katwijk stond om 8.30 uur op het programma. Voor sommigen is dit een mooie tijd, want ‘dan heb je iets aan je zaterdag’. Voor anderen die op vrijdagavond nog wel eens een borreltje willen drinken, zijn dit mindere aanvangstijden. Onze teammanager heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om op vrijdagavond in de lokale horeca te controleren of de ouders op tijd naar huis gaan.

Zij hebben toch een voorbeeldfunctie voor hun zoons. Uit betrouwbare bron weten we wel dat dit bij één spelersmoeder niet helemaal is gelukt. Zij heeft de wedstrijd dan ook via ESPN thuis gevolgd.

De mannen van de JO8-1 ‘Restobar Chester’-brigade vonden de aanvang blijkbaar ook wat vroeg, want ze waren nog niet scherp. Dit resulteerde in korte tijd in 3 gemiste ‘100%-kansen’. Katwijk daarentegen zat fel op de bal en lieten de Blauwen niet in hun spel komen. Tegen de kansenverhouding in, kwam Katwijk dan ook op 1-0 voorsprong. 

Blijkbaar was dit nodig om de jongens wakker te schudden, want daarna pakten ze hun spel weer op. Gelukkig stond het vizier van de spitsen weer op scherp en zorgde o.a. rechtsback Brendan met een mooie, lange dribbel en vervolgens een hard schot voor een ruststand van 1-4.  De weerstand van Katwijk was na rust weg. De JO8-1 ‘Restobar Chester’-brigade breidde de score verder uit. Acties en combinaties werden er gemaakt en voorzetten gegeven. Soms deelde Katwijk nog een plaagstootje uit, maar gelukkig gooide onze keeper Zakariya zich dan wel voor de bal.

De eindstand was uiteindelijk 2-10 en hiermee is de eerste fase in de Hoofdklasse afgesloten. Van de 5 gespeelde wedstrijden zijn er 3 ruimschoots gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 net aan verloren. We kunnen dus concluderen dat Jack, Pim, Joshua, Chris, Brendan, Zakariya en Bowis een prima serie hebben neergezet. 

Na de wedstrijd in Katwijk haastte een aantal ouders zich naar De Schulpwei, want hier stond de kantinedienst op het programma. Met veel plezier en enthousiasme hebben zij koffie en thee gezet en heerlijke tosti’s en broodjes bal gemaakt. Top!

Begin november zal de 2e fase starten. Tussendoor zullen we in samenspraak met onze inspanningsfysioloog de belastbaarheid van de spelers nagaan. Wie kan er doortrainen en wie heeft er even wat rust nodig om te herstellen. Maar één ding is zeker: we kijken nu al weer uit naar de 2e fase!

Tags

Blauw-ZwartJeugdJO8-1VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top