Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Wassenaarse kunstenaar Leo Ravensbergen exposeert in Pulchri Studio (met video)

17 oktober 20222 minute read

Het is de droom van bijna iedere zichzelf respecterende kunstenaar uit Den Haag en omstreken om een keer te mogen exposeren in de gerenommeerde Pulchri Studio aan het Lange Voorhout in Den Haag. Dit keer viel de eer te beurt aan de Wassenaarse kunstenaar Leo Ravensbergen. Onder grote belangstelling van vrienden, bekenden en andere belangstellenden opende op zaterdag 15 oktober de voorzitter van Pulchri, Marieta Reijerkerk, de tentoonstelling.

Zij prees de Wassenaarse kunstenaar om zijn uitzonderlijke kunstwerken en trok de parallel met haar eigen levenspad in de richting van de Kunst. Dat liep net als bij Ravensbergen via een werkzaam leven in de gezondheidszorg. Het trio ‘Haagse kringen’ luisterde met salonmuziek de middag sfeervol op.

Ravensbergen kiest voor zijn werken alledaagse zaken, die hij figuratief opzet. Later wordt het geheel geabstraheerd door het bewust weglaten van vlakken en vormen. De kunstenaar werkt met diverse materialen. “Tijdens het werken kies ik intuïtief hoe ik verder wil en speel daarbij met materialen, vormen, technieken en kleuren”, aldus de kunstenaar.

Ravensbergen volgde tijdens zijn werkzame leven al een opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag. In 1998 werd hij officieel erkend als beeldend kunstenaar en is hij aangesloten bij diverse kunstkringen in onze regio.  De expositie van Ravensbergen is te bezichtigen in de Pulchri Studio tot en met 15 november.

Voor meer informatie: www.pulchri.nl

{youtube}/xedkJRCZo0U{/youtube}
 
 

Tags

Den HaagKunstLeo RavensbergenPulchriRegioTentoonstelling
Gerelateerde artikelen
Back To Top